Makaron z kurczakiem Cajun
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów kreolskich, więc wypróbuj Cajun Chicken Pastan. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 579 kalorii , 43 g białka i 29 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 2 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, mąki kukurydzianej, pół na pół śmietany i czosnku. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Cajun Chicken Pasta , Cajun Lobster Pasta i Blackened Cajun Chicken .
Instrukcje
Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie posyp kurczaka przyprawą Cajun. Na dużej patelni smaż kurczaka w 2 łyżeczkach oleju na średnim ogniu, aż nie będzie już różowy.
Wyjąć łyżką cedzakową i trzymać w cieple.
Dodaj resztę oleju do wytopionego tłuszczu; podsmaż pieczarki, cebulę, zieloną paprykę i czosnek, aż będą chrupiące i miękkie.
Połącz skrobię kukurydzianą i śmietanę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do mieszanki warzywnej. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Jeśli chcesz, dodaj sól i pieprz. Włóż kurczaka z powrotem do patelni.
Odcedź fettuccine i dodaj do patelni; delikatnie wymieszaj. Gotuj przez 1-2 minuty lub do momentu podgrzania.