Makaron z kurczakiem Cajun

Makaron z kurczakiem Cajun
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów kreolskich, więc wypróbuj Cajun Chicken Pastan. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 579 kalorii , 43 g białka i 29 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 2 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, mąki kukurydzianej, pół na pół śmietany i czosnku. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Cajun Chicken Pasta , Cajun Lobster Pasta i Blackened Cajun Chicken .

Instrukcje

1
Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie posyp kurczaka przyprawą Cajun. Na dużej patelni smaż kurczaka w 2 łyżeczkach oleju na średnim ogniu, aż nie będzie już różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
FettuccineFettuccine
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Wyjąć łyżką cedzakową i trzymać w cieple.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Dodaj resztę oleju do wytopionego tłuszczu; podsmaż pieczarki, cebulę, zieloną paprykę i czosnek, aż będą chrupiące i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
4
Połącz skrobię kukurydzianą i śmietanę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do mieszanki warzywnej. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
śmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówkiśmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
5
Jeśli chcesz, dodaj sól i pieprz. Włóż kurczaka z powrotem do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Odcedź fettuccine i dodaj do patelni; delikatnie wymieszaj. Gotuj przez 1-2 minuty lub do momentu podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Posyp parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia30
Magazyn