Makaron z koprem włoskim i cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makaronu z koprem włoskim i cebulą. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka cebulek kopru włoskiego, sok z cytryny, orzechów pinii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Koper Włoski Z Karmelizowaną Cebulą, Karmelizowany koper włoski i cebula, oraz Koper włoski ze słodką cebulą.
Instrukcje
Przyciąć Cebulki kopru włoskiego, przeciąć na pół wzdłuż i usunąć twarde rdzenie. Cienko pokroić połówki Cebulki kopru włoskiego wzdłuż. Cebulę obrać, pokroić na pół wzdłuż i cienko pokroić wzdłuż.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i wymieszać koper włoski i cebulę, aż cebula będzie przezroczysta, o 8 protokół.
Wlać białe wino, podgrzać do średniej wysokości i gotować, często mieszając, aż wino prawie odparuje, a koper włoski i cebula zaczną brązowieć, 8 do 10 minut.
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia; gotować linguine w wrzenia, aż do miękkości, ale firma do zgryzu, o 11 protokół; odcedzić i zachować ciepło. Rezerwy 1/4 szklanki wody makaronu.
Pomidory wymieszać z mieszaniną kopru włoskiego i gotować, aż pomidory zmiękną, o 3 protokół.
Wymieszaj sok z cytryny i orzeszki piniowe z warzywami.
Linguine wymieszać z mieszaniną kopru włoskiego i wymieszać w wodzie z makaronem. Makaron i warzywa gotować na dużym ogniu, mieszając do gorąca i dokładnie połączone, o 2 protokół.
Podawać w dużej misce z serem parmezan.