Makaron, Tofu, wieprzowina i kapusta pekińska w bulionie imbirowym
Makaron, Tofu, wieprzowina, i kapusta pekińska w bulionie imbirowym może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 28g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Mieszanka kapusty, rosół z kurczaka, schab schabowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Chiński Pięć Przypraw Łosoś Z Rosołem Imbirowym, Soban i Tofu w rosole imbirowym, oraz Chińskie brokuły Wontons w jasnym rosole imbirowo-sojowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu ze stali nierdzewnej połączyć bulion, sos sojowy, ocet, mirin, imbir, czosnek, olej sezamowy, cukier i sól. Doprowadzić tylko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody gotować spaghettini aż prawie gotowe, o 8 protokół.
Drenaż. Powrót makaron do garnka.
Dodać gorący rosół imbirowy do makaronu wraz z kapustą i tofu. Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu i gotować przez 1 minutę.
Dodać wieprzowinę i szalotki.
Wyjąć z ognia i odstawić, aż wieprzowina jest po prostu zrobić, o 1 minutę.
Rekomendacja wina: przy takim asertywnym daniu wino powinno mieć dużo kwasowości i bardzo mało delikatności. Najlepsze byłoby kalifornijskie wino musujące lub Vouvray (wykonane z winogron Chenin blanc).
Uwagi: zamiast Mirina, słodkiego, niskoalkoholowego japońskiego wina do gotowania, można użyć 3 łyżek słodkiego sherry lub 3 łyżek wytrawnego sherry plus 1 1/2 łyżki cukru.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.