Mahimahi z wiórkami czosnku szałwiowego
Mahimahi z szałwią czosnek Chips może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 724 kalorie, 46g białka, oraz 59G tłuszczu na porcję. Na $5.6 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka szałwii, czosnku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Podobne przepisy to Prosciutto i owinięte szałwią Mahimahi, Kokosowe Mahimahi z prażonym czosnkiem, rozmarynem i, oraz Hamburgery Mesa z szałwią Aioli i pikantnymi frytkami.
Instrukcje
W małym rondlu, połączyć olej, czosnek, szałwia, i 1/4 łyżeczki każdej z soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek po prostu zaczyna brązowy, 8 do 10 protokół. Nie pozwól, aby brązowieje dokładnie, bo będzie gorzki smak. Przecedzić olej do małej miski, zastrzegając gotowanego czosnku.
Zapalić grill lub podgrzać brojlery.
Posmarować rybę olejem, a następnie doprawić pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Grillować lub smażyć rybę, fastrygując olejem, przez 4 minuty. Włączyć i gotować, fastrygowanie z olejem, aż po prostu zrobić, 3 do 4 minut dłużej. Należy mieć około 2 łyżki oleju smakowego Pozostałe.
Aby służyć, skrop pozostałą oliwę nad rybą. Top z gotowanym czosnkiem.
Alternatywy dla ryb: spróbuj innej ryby, takiej jak rekin mako, miecznik lub steki z tuńczyka.
Odmiany: Mahimahi z tymiankiem chipsy czosnkowe: użyj 1 łyżki suszonego tymianku zamiast szałwii.
Mahimahi z oregano chipsy czosnkowe: użyj 1 łyżka suszonego oregano zamiast szałwii.
Rekomendacja wina: czosnek zachęca do orzeźwiającego łykania między kęsami, ale może przytłoczyć wiele win. Spróbuj łatwego do picia ros lub białego zinfandela z Kalifornii.