Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem

Szaszłyki Mahi-mahi z Tapenadą i kuskusem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. Na 4,69 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, grubą sól koszerną, kuskus i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Mahi-szaszłyki mahi z Tapenadą i kuskusem, Grillowane Mahi Mahi w/ Olive & Shallot Tapenade, oraz Mahi-szaszłyki mahi z szynką, ananasem i imbirem-glazura sojowa.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Przynieś 1 szklankę plus 2 łyżki wody do wrzenia w ciężkich średniachaucepan. Wymieszać z kuskusem i 1/2 łyżeczki soli.
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić do wchłonięcia wody, a kuskus zmięknie, około 10 minut.
W międzyczasie wymieszaj tapenadę, sok z cytryny, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki grubej masy w małej misce do wymieszania.
Przenieść 31 / 2 łyżki mieszanki tapenade do innej małej miski i rezerwy na kuskus.
Wątek kawałki ryb na 4 metalowe szaszłyki; ułóż na brojlerze tacy.
Posmaruj rybę po obu stronach pozostałą mieszanką tapenady.Broil ryby aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 4 minut na stronie.
Puszysty kuskus widelcem. Delikatnie wymieszajzawieszoną mieszaninę tapenady. Wymieszać z pico degallo lub podawać razem. Kopiec kuskus talerze. Na wierzchu szaszłyki rybne.
W porcji: kalorie 319g, tłuszcz całkowity 4G (1G nasycony), Cholesterol 82mg, sód 833mg, węglowodany 42g, błonnik 2G, białko 26g
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.