Lżejsza tarta z melasy
Lżejsza tarta z melasy wymaga mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 100 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 140 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz gotowe ciasto kruche, melasę, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mój Przepis Na Tarta Z Melasą, Tarta z Gingery treacle, oraz Serduszka z melasy.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ciasto rozwałkować cienko na lekko posypanej mąką powierzchni. Wyłóż okrągłą blachę o wymiarach 23 cm x 2,5 cm, delikatnie wsuń ciasto do puszki i fletów, aby go nie rozciągnąć.
Zawiń wałek do ciasta na wierzch puszki, aby odciąć nadmiar ciasta. Nakłuć lekko podstawę ciasta widelcem. Schłodzić przez 10 minut, podczas gdy piekarnik się nagrzewa.
Umieścić flan cyny na blasze do pieczenia. Ciasto wyłożyć folią i fasolą do pieczenia i piec przez 12 minut, aż ciasto się ułoży.
Wyjmij folię i fasolę z pudełka na ciasto i piecz przez kolejne 5 minut, aż ciasto będzie bardzo blado złote.
Wyjąć i opuścić piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Podczas pieczenia ciasta, zrobić nadzienie. Jajko ubić w średniej misce, następnie wymieszać z crme frache, złocistym syropem, melasą, jabłkiem i bułką tartą. Skórkę z cytryny drobno zetrzeć i wymieszać z 1 łyżką soku z cytryny. Pozostawić na 10-15 minut, aby bułka tarta lekko wchłonęła pozostałe składniki.
Wlać nadzienie do pojemnika na ciasto i piec przez 30 minut lub do miękkiego ułożenia nadzienia.
Wyjąć tartę i pozostawić do ostygnięcia trochę do jędrności.
Wyjąć z puszki i podawać na ciepło lub na zimno.