Lżejsza tarta z melasy

Lżejsza tarta z melasy
Lżejsza tarta z melasy wymaga mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 100 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 140 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz gotowe ciasto kruche, melasę, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mój Przepis Na Tarta Z Melasą, Tarta z Gingery treacle, oraz Serduszka z melasy.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ciasto rozwałkować cienko na lekko posypanej mąką powierzchni. Wyłóż okrągłą blachę o wymiarach 23 cm x 2,5 cm, delikatnie wsuń ciasto do puszki i fletów, aby go nie rozciągnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Zawiń wałek do ciasta na wierzch puszki, aby odciąć nadmiar ciasta. Nakłuć lekko podstawę ciasta widelcem. Schłodzić przez 10 minut, podczas gdy piekarnik się nagrzewa.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Umieścić flan cyny na blasze do pieczenia. Ciasto wyłożyć folią i fasolą do pieczenia i piec przez 12 minut, aż ciasto się ułoży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Wyjmij folię i fasolę z pudełka na ciasto i piecz przez kolejne 5 minut, aż ciasto będzie bardzo blado złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Wyjąć i opuścić piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Podczas pieczenia ciasta, zrobić nadzienie. Jajko ubić w średniej misce, następnie wymieszać z crme frache, złocistym syropem, melasą, jabłkiem i bułką tartą. Skórkę z cytryny drobno zetrzeć i wymieszać z 1 łyżką soku z cytryny. Pozostawić na 10-15 minut, aby bułka tarta lekko wchłonęła pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty SyropZłoty Syrop
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Wlać nadzienie do pojemnika na ciasto i piec przez 30 minut lub do miękkiego ułożenia nadzienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjąć tartę i pozostawić do ostygnięcia trochę do jędrności.
10
Wyjąć z puszki i podawać na ciepło lub na zimno.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn