Lżejsza tarta z melasy wymaga mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 100 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 140 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz gotowe ciasto kruche, melasę, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mój Przepis Na Tarta Z Melasą, Tarta z Gingery treacle, oraz Serduszka z melasy.
Instrukcje
1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Ciasto rozwałkować cienko na lekko posypanej mąką powierzchni. Wyłóż okrągłą blachę o wymiarach 23 cm x 2,5 cm, delikatnie wsuń ciasto do puszki i fletów, aby go nie rozciągnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Zawiń wałek do ciasta na wierzch puszki, aby odciąć nadmiar ciasta. Nakłuć lekko podstawę ciasta widelcem. Schłodzić przez 10 minut, podczas gdy piekarnik się nagrzewa.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Umieścić flan cyny na blasze do pieczenia. Ciasto wyłożyć folią i fasolą do pieczenia i piec przez 12 minut, aż ciasto się ułoży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki
5
Wyjmij folię i fasolę z pudełka na ciasto i piecz przez kolejne 5 minut, aż ciasto będzie bardzo blado złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki
6
Wyjąć i opuścić piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Podczas pieczenia ciasta, zrobić nadzienie. Jajko ubić w średniej misce, następnie wymieszać z crme frache, złocistym syropem, melasą, jabłkiem i bułką tartą. Skórkę z cytryny drobno zetrzeć i wymieszać z 1 łyżką soku z cytryny. Pozostawić na 10-15 minut, aby bułka tarta lekko wchłonęła pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złoty Syrop
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.