Lychee & passion fruit panna cottas
Liczi & passion fruit panna cottas może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pudełko na deser. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz podwójną śmietanę, mleko, owoce męczennicy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Marakuja & kokos panna cotta, Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), oraz Czekoladowa Panna Cottas są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zrób najpierw galaretkę z marakui.
Rozgrzać sok z marakui i cukier w rondlu, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. W międzyczasie umieść 2 arkusze żelatyny w zimnej wodzie i pozostaw do namoczenia na około 5 minut, aż będzie miękka. Zdejmij sok z ognia.
Dodaj żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści, a następnie wymieszaj z pestkami marakui.
Wlać do 6 foremek dariole lub podobnego pojemnika, który można wyjąć. Schłodzić przez 1 godzinę lub do momentu, aż mocno ustawi.
Czystą śmietanę, mleko, cukier, pastę waniliową i liczi w maszynce lub blenderze. Przesiać i przelać do rondla. Podczas podgrzewania, moczyć 5 arkuszy żelatyny w zimnej wodzie, jak wcześniej, do miękkości. Gdy krem jest tuż pod wrzenia, zdjąć z ognia. Wycisnąć wodę z żelatyny, dodać arkusze do mieszaniny kremu, następnie mieszać do rozpuszczenia. Schłodzić do temperatury pokojowej. Wymieszać, a następnie wlać do foremek. Schłodzić przez co najmniej 3 godziny lub do dnia, aby ustawić. Można zrobić dzień wcześniej.
Gotowy do podania, wlać wrzącą wodę do miski. Zanurz boki każdej formy w wodzie, przytrzymując ją przez sekundę.
Umieść talerz na górze i Odwróć, aby się okazało.
Podawać panna cottas z dodatkowymi liczi, trochę twarogu i więcej miąższu marakui.
Polecane wino: Cream Sherry, Chianti, Moscato Dasti, Port, Trebbiano, Verdicchio
Cream Sherry, Chianti i Moscato d ' Asti są doskonałym wyborem dla panny Cotta. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "