Lukier Gotowany
Gotowany lukier to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 9 porcjami. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Dobrze sprawdza się jako lukier. Jeśli masz krem z kamienia nazębnego, białka jaj, cukier i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Szybki gotowany lukier – nie zawsze trzeba sięgać po puszkę lukru, można zrobić własne w domu z naszym, Zasada babci Carla dla Ciasteczek z melasą z gotowanym polewą z pianki, oraz Lukier Maślany Waniliowy & Lukier Z Serem Truskawkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu połącz cukier i wodę. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina będzie przezroczysta. Gotować, bez mieszania, aż syrop osiągnie miękką kulkę lub termometr candy zarejestruje 240 (około 10 minut).
Podczas gdy syrop gotuje, ubijaj białka z małą prędkością mikserem elektrycznym, aż staną się spienione.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Zwiększ do wysokiej prędkości i dodaj gorący syrop w ciężkim strumieniu.
Dodaj pianki, kilka kawałków na raz. Ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty i lukier będzie wystarczająco gęsty, aby się rozprzestrzenić.