Lody Sherry śliwkowe z sosem z palonego cukru
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj lody Sherry ze śliwkami z sosem ze spalonego cukru. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 661 kalorii, 9g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, śliwki, sherry i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przypalone lody cukrowe z kawałkami czekolady, Sherry-Sos Śmietankowy Asiago, oraz Lody Ze Słodkim Sosem Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu połączyć śliwki i 1 szklankę wody, doprowadzić wodę do wrzenia, i gotować śliwki na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, lub aż będą bardzo miękkie.
Dodaj Sherry, gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę i pozostaw do ostygnięcia. W robocie spożywczym przecieru mieszaninę gruboziarnistą.
W misce ubijamy razem 2/3 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą, całe jajko i żółtka i dodajemy mleko, poparzone, w strumieniu, ubijając. W ciężkim rondlu doprowadzić mieszaninę do wrzenia na umiarkowanym ogniu, ubijając i gotować, stale ubijając, przez 2 minuty. Przecedzić krem przez drobne sito do metalowej miski umieszczonej w dużej misce z lodem i zimną wodą i dodać mieszankę śliwek i śmietanę. Mieszaj mieszaninę kremu do wystygnięcia i zamrozić w zamrażarce do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Ułóż metalową patelnię bochenkową, o wymiarach 9 na 5 na 3 cale, z plastikową folią, włóż do niej łyżkę lodów i zamrozić lody, Góra wygładzona, a powierzchnia pokryta plastikową folią, przez co najmniej 8 godzin lub przez noc. Lody mogą być wykonane z tygodniowym wyprzedzeniem.
W suchej dużej głębokiej patelni ciężkiej gotować Pozostałe 1 szklanka cukru na umiarkowanie małym ogniu, niezakłócony, aż się stopi, zwiększyć ciepło do umiarkowanego, i gotować cukier, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż okaże się głęboki karmel.
Wyjąć patelnię z ognia, wlać 1 szklankę gorącej wody ostrożnie z boku patelni i gotować spalony SOS cukrowy, mieszając, aż będzie syropowaty i zredukowany do około 3/4 szklanki. Sos można przygotować z tygodniowym wyprzedzeniem, przykryć i schłodzić. Odkroić lody i podawać, pokrojone, z sosem, ciepłym lub w temperaturze pokojowej, i posypane migdałami.