Lody Neapolitańskie
Lody neapolitańskie mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 106g tłuszczu, oraz w sumie 1534 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka cukru, ciężka śmietana, pół na pół i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Neapolitańskie Ciasto Lodowe, Neapolitańskie Ciasto Lodowe, oraz Neapolitańskie Babeczki Do Lodów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: maszyna do lodów
Na bazie kremu i warstwy lodów waniliowych: w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć pół na pół z cukrem. Wymieszać, aby połączyć.
Używając małego noża do parkowania, podziel ziarno wanilii na środek. Zeskrobać kawior wewnątrz i dodać go do patelni wraz z fasolą. Mieszaj mieszaninę i podgrzewaj, aż będzie gorąca, ale nie zagotuje się.
Dodaj żółtka do średniej miski i energicznie ubijaj, aż żółtka będą nieco jaśniejsze, około 2 minut.
Usuń fasolę wanilii z rondla. Chwyć chochlę gorącej mieszanki pół na pół i bardzo powoli wlej ją do żółtek, stale ubijając. To hartuje żółtka tak, że nie mieszają się, gdy są one dodawane do rondla.
Dodać kolejną kadzi gorącego płynu, a po wymieszaniu, wlać mieszaninę jaj powoli do pół i pół mieszaniny, mieszając łyżką, aż mieszanina jest gęsta i powłoki łyżki, 2 minuty lub tak.
Nad czystą szklaną misą przełożyć sitko o drobnych oczkach i odcedzić krem. Nie martw się, jeśli wygląda trochę grudkowo! To znaczy, że jesteś perfekcyjnie niedoskonały.
Dodać śmietanę do miski i wymieszać, aby połączyć. Podzielić mieszaninę na trzy dzbany; odstawić jeden dzban do pracy z warstwą lodów czekoladowych, a pozostałe dwa schłodzić.
Dla warstwy lodów czekoladowych: rozpuścić ciemną czekoladę z grubą śmietaną na podwójnym kotle. Gdy mieszanina czekolady i śmietany jest gładka i stopiona, dodaj 1 szklankę zastrzeżonego kremu i połącz. Zwróć tę mieszaninę z powrotem do dzbana. (Ten krok ma ułatwić proces mieszania, aby ułatwić ponowne wlanie do kremu i dlatego można go pominąć.)
Wlać do maszyny do lodów i ubijać zgodnie z instrukcjami producenta. (Zajmie to około 1 godziny.)
Line two 6-filiżankowe Patelnie bochenkowe z folią. Połowę lodów czekoladowych miarka do każdego. Wygładzić je i umieścić w zamrażarce na co najmniej 1 godzinę.
Aby zrobić warstwę lodów waniliowych, dodaj drugi dzban kremu do maszyny do lodów i ubijaj zgodnie z instrukcjami. (Ponownie, około 1 godziny.)
Wyjmij patelnie z zamrażarki i rozłóż połowę lodów waniliowych w każdym z nich. Wygładź i wróć do zamrażarki na co najmniej 1 godzinę.
Połącz truskawki, cukier i czerwony barwnik żywności w blenderze i puree, aż będzie gładka (lub można zatrzymać tylko krótki gładka, jeśli chcesz trochę tekstury).
Przecierane truskawki wlać do ostatniej trzeciej schłodzonej mieszanki kremu i wymieszać.
Wlać do maszyny do lodów i ubić.
Wyjmij dwie patelnie z zamrażarki i zgarnij połowę lodów truskawkowych do każdej, tworząc ostatnią warstwę. Wygładź i wróć do zamrażarki na co najmniej godzinę.
Wyjmij patelnie z zamrażarki, odwróć je do góry nogami na talerz i zdejmij plastikową folię. Pokrój starannie nożem, który został zanurzony w bardzo gorącej wodzie.