Lody maślane Bi-Rite Creamery

Lody maślane Bi-Rite Creamery
Lody maślane Bi-Rite Creamery to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1131 kalorii. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jeśli masz maślankę, żółtka jaj, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lody balsamiczne Truskawkowe Bi-Rite Creamery, Lody czekoladowe Bi-Rite Creamery, oraz Bi-Rite Creamery ' s Cara Caran Orange kardamon Ice Cream dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób bazę: w średniej żaroodpornej misce ubijaj żółtka, aby je rozbić, a następnie ubijaj połowę cukru (6 łyżek). Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
W ciężkiej patelni ze stali nierdzewnej wymieszaj śmietanę, mleko i pozostały cukier (6 łyżek) i umieść patelnię na średnim ogniu. Gdy mieszanina zbliża się do nagiego gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Ostrożnie wyjąć około 1/2 szklanki gorącej mieszanki śmietany i stale ubijając jajka, dodać śmietanę do miski z żółtkami. Powtórz, dodając kolejne 1/2 szklanki gorącej śmietany do miski z żółtkami. Wracając do patelni śmietany na kuchence, użyj żaroodpornej szpatułki, aby wymieszać śmietanę, powoli wlewając mieszaninę jajek i śmietany z powrotem do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
SzpatułkaSzpatułka
PiecPiec
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
4
Nadal gotować mieszaninę ostrożnie na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zostanie zagęszczona, pokryje tylną część szpatułki i pozostawia wyraźny ślad po uruchomieniu palcem przez nią, 1 do 2 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Odcedzić bazę przez sitko o drobnej siatce i umieścić w czystym pojemniku. Ustaw miskę do lodowej kąpieli, umyj szpatułkę i użyj jej, aby od czasu do czasu mieszać bazę, aż ostygnie. Następnie przykryć folią i przechowywać w lodówce podstawy przez co najmniej 2 godziny lub na noc. (W tym przepisie szczególnie ważne jest, aby baza była zimna przed przejściem do następnego kroku; w przeciwnym razie maślanka spowoduje, że mieszanina "pęknie" i straci emulsję.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
BazaBaza
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Dodaj maślankę i wanilię do zimnej bazy i ubijaj, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta. Podczas gdy lody są ubijane, umieść pojemnik, którego użyjesz do przechowywania lodów w zamrażarce. Ciesz się od razu lub, aby uzyskać mocniejsze lody, zamrozić na co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn