Lody czekoladowe z orzechów laskowych (lepsze od Nutelli)
Lody czekoladowe z orzechów laskowych (lepsze niż Nutella) mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 2029 kalorii, 40g białka, oraz 156 g tłuszczu. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, cukier, prażone orzechy laskowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 311 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Lody Czekoladowo-Orzechowe, Lody orzechowe z bogatym sosem czekoladowym, oraz Lepsze Niż Nutella (Pasta Czekoladowo-Orzechowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym zmielić orzechy laskowe, aż utworzą pastę, około 5 minut. Orzechy laskowe najpierw zmielą się w małe okruchy, a następnie zlepią się w tłustą kulkę, a następnie rozbiją na tłustą pastę. Kiedy to zrobią, olej z procesorem i kontynuuj pracę, aż do utworzenia gładkiej pasty.
Dodaj kakao, cukier i sól do malaksera i pulsuj, aż składniki zaczną się łączyć, około 5 krótkich impulsów. Włącz procesor i pozwól działać, aż bardzo dobrze połączone, o 30 sekund.
Dodaj pół na pół do robota kuchennego i mieszaj, aż pół na pół zostanie dobrze wkomponowane w pastę z orzechów laskowych. Smak do przypraw i w razie potrzeby dodać sól.
Wlać mieszaninę przez sitko o drobnej siatce do hermetycznego pojemnika i schłodzić w lodówce do ostygnięcia, około 3 godzin. Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Podawać natychmiast jako miękkie podawać lub pozostawić do stwardnienia w zamrażarce na co najmniej 4 godziny, aby służyć jako gelato. Na dłuższy czas chłodzenia, niech lody zmiękczyć na blacie przez 10 minut lub tak przed podaniem.