Lody cynamonowo-mocha
Lody Cynamonowe Mocha wymagają około 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 1,11 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 712 kalorii, 7 g białka i 42 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką orzechy nerkowca, cukier, lody kawowe i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 25% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także lody lodowe Mochan z sosem kawowo-karmelowym, lody z bułką cynamonową i lody czekoladowe z cynamonem.
Instrukcje
W małym rondlu połącz pierwsze pięć składników; wymieszać z 1/4 szklanki śmietanki. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem i wanilią. Odłożyć na bok.
W małej misce ubijaj pozostałą śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier cukierniczy; ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Łyżką lody przełóż do dwóch talerzy deserowych. Polać sosem i bitą śmietaną; posypać orzechami nerkowca.
Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Moscato, Moscato Dasti
Kremowe sherry, napój alkoholowy i kategoria produktów spożywczych to świetne opcje do lodów lodowych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Moet & Chandon White Star (). Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.