Suflet czekoladowy z kremem Espresso Anglaise
Suflet czekoladowy z kremem Espresso Anglaise wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 665 kalorii, 13g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 65 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć natychmiastowy proszek espresso, możesz podążać za tym daniem głównym z Espresso Granita jako deser. Jest idealny do valentin day. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bogate czekoladowe suflety z Creme Anglaise, Espresso Creme Anglaise, oraz Suflet piernikowy z kremem klonowym Anglaise.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i usuń górny stojak piekarnika. Przygotować 6 (8-uncji) filiżanek do kawy lub ramekiny z prostymi bokami (lub 2-quart souffle dish) smarując masłem i pokrywając granulowanym cukrem, wylać nadmiar. Masło i cukier zapobiegną przywieraniu sufletów do boków, co pozwoli im równomiernie się unieść. Cukier nada sufletowi chrupiącą skórkę, co stanowi świetny kontrast dla miękkiego wnętrza.
Połączyć mleko i ziarna wanilii i nasion w dużym dużym garnku i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do krótkiego gotowania na wolnym ogniu, aż pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi garnka; nie gotować.
Zdjąć z ognia i wyrzucić fasolę wanilii. Fasola wanilii może być spłukana i suszona i przechowywana do innego użytku.
W dużej misce ubij żółtka, mąkę i 1/4 szklanki cukru, aż lekko zgęstnieją i będą miały kolor cytrynowy. Żółtka hartować stopniowo ubijając około połowy gorącej mieszanki mlecznej (nie dodawać zbyt szybko, bo jajka się ugotują.) Powrót krem z ciasta z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie ładny i gęsty, na tyle, aby pokryć tył łyżki, o 8 do 10 minut.
Powoli roztopić czekoladę z Frangelico w podwójnym kotle nad gorącą wodą lub w kuchence mikrofalowej ustawionej na wysokości przez 2 minuty, mieszając w połowie czasu ogrzewania, aby wygładzić. Roztopioną masę czekoladową wymieszać z kremem do ciast, ostudzić do temperatury pokojowej.
W oddzielnej czystej misce ubij białka i sól, aż utrzymają miękkie szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki złóż 1/3 ubitych białek do kremu czekoladowego, aby go rozjaśnić, a następnie delikatnie złóż resztę. Łyżka ciasto do przygotowanych filiżanek kawy, 2/3 sposób pełny, i wstrząsnąć je delikatnie, aby wygładzić górę.
Umieść filiżanki kawy na blasze ciastek i piecz na środkowym stojaku przez około 20 minut. Suflet robi się, gdy nadmuchał na obręczy, na zewnątrz jest złoty, a środek jest jeszcze trochę luźne i kremowe; uważaj, aby nie nad piec. Aby służyć, każdy gość pęknąć otworzyć wierzch suflet z łyżką i wlać do espresso Crme Anglaise. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Do rondla wlać śmietanę, fasolę wanilii i nasiona i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do krótkiego gotowania na wolnym ogniu, aż pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi garnka; nie gotować.
Zdjąć z ognia. Odrzuć fasolę wanilii. Fasola wanilii może być spłukana i suszona i przechowywana do innego użytku.
W dużej misce ubij żółtka, cukier, kawę i espresso w proszku, aż do dobrze wymieszanego. Żółtka hartować stopniowo ubijając gorącą mieszankę śmietanową (nie dodawać zbyt szybko, bo jajka się ugotują.) Powrót kremu z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, około 8 do 10 minut.
Podawać natychmiast z sufletem czekoladowym. (Jeśli nie podawać natychmiast, naciśnij plastikową folię na powierzchni kremu, aby zapobiec tworzeniu się skóry i przechowywać w lodówce.)
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Larroque Bordeaux Superieur z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Ciemny granat w Kolorze. Czerwone owoce, migdały i orzechy laskowe, o słabym aromacie wanilii. Jedwabisty, aksamitny atak ujawnia przyjemny, skoncentrowany smak o dobrej strukturze. Smaki suszonych owoców oraz połączenie lukrecji i tostów.Mieszanka: 63% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc