Suflet czekoladowy z kremem Espresso Anglaise

Suflet czekoladowy z kremem Espresso Anglaise
Suflet czekoladowy z kremem Espresso Anglaise wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 665 kalorii, 13g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 65 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć natychmiastowy proszek espresso, możesz podążać za tym daniem głównym z Espresso Granita jako deser. Jest idealny do valentin day. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bogate czekoladowe suflety z Creme Anglaise, Espresso Creme Anglaise, oraz Suflet piernikowy z kremem klonowym Anglaise.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i usuń górny stojak piekarnika. Przygotować 6 (8-uncji) filiżanek do kawy lub ramekiny z prostymi bokami (lub 2-quart souffle dish) smarując masłem i pokrywając granulowanym cukrem, wylać nadmiar. Masło i cukier zapobiegną przywieraniu sufletów do boków, co pozwoli im równomiernie się unieść. Cukier nada sufletowi chrupiącą skórkę, co stanowi świetny kontrast dla miękkiego wnętrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
1
Połączyć mleko i ziarna wanilii i nasion w dużym dużym garnku i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do krótkiego gotowania na wolnym ogniu, aż pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi garnka; nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Zdjąć z ognia i wyrzucić fasolę wanilii. Fasola wanilii może być spłukana i suszona i przechowywana do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
3
W dużej misce ubij żółtka, mąkę i 1/4 szklanki cukru, aż lekko zgęstnieją i będą miały kolor cytrynowy. Żółtka hartować stopniowo ubijając około połowy gorącej mieszanki mlecznej (nie dodawać zbyt szybko, bo jajka się ugotują.) Powrót krem z ciasta z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie ładny i gęsty, na tyle, aby pokryć tył łyżki, o 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Powoli roztopić czekoladę z Frangelico w podwójnym kotle nad gorącą wodą lub w kuchence mikrofalowej ustawionej na wysokości przez 2 minuty, mieszając w połowie czasu ogrzewania, aby wygładzić. Roztopioną masę czekoladową wymieszać z kremem do ciast, ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
FrangelicoFrangelico
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
5
W oddzielnej czystej misce ubij białka i sól, aż utrzymają miękkie szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki złóż 1/3 ubitych białek do kremu czekoladowego, aby go rozjaśnić, a następnie delikatnie złóż resztę. Łyżka ciasto do przygotowanych filiżanek kawy, 2/3 sposób pełny, i wstrząsnąć je delikatnie, aby wygładzić górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Umieść filiżanki kawy na blasze ciastek i piecz na środkowym stojaku przez około 20 minut. Suflet robi się, gdy nadmuchał na obręczy, na zewnątrz jest złoty, a środek jest jeszcze trochę luźne i kremowe; uważaj, aby nie nad piec. Aby służyć, każdy gość pęknąć otworzyć wierzch suflet z łyżką i wlać do espresso Crme Anglaise. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
7
Do rondla wlać śmietanę, fasolę wanilii i nasiona i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do krótkiego gotowania na wolnym ogniu, aż pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi garnka; nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Zdjąć z ognia. Odrzuć fasolę wanilii. Fasola wanilii może być spłukana i suszona i przechowywana do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cała Laska Wanilii, Podzielona1 Cała Laska Wanilii, Podzielona
9
W dużej misce ubij żółtka, cukier, kawę i espresso w proszku, aż do dobrze wymieszanego. Żółtka hartować stopniowo ubijając gorącą mieszankę śmietanową (nie dodawać zbyt szybko, bo jajka się ugotują.) Powrót kremu z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
10
Podawać natychmiast z sufletem czekoladowym. (Jeśli nie podawać natychmiast, naciśnij plastikową folię na powierzchni kremu, aby zapobiec tworzeniu się skóry i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Larroque Bordeaux Superieur z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Ciemny granat w Kolorze. Czerwone owoce, migdały i orzechy laskowe, o słabym aromacie wanilii. Jedwabisty, aksamitny atak ujawnia przyjemny, skoncentrowany smak o dobrej strukturze. Smaki suszonych owoców oraz połączenie lukrecji i tostów.Mieszanka: 63% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn