Linguine z sosem ze skorupiaków

Linguine z sosem ze skorupiaków
Linguine z sosem ze skorupiaków jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 657 kalorii, 41g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ogona homara, pomidory w puszkach, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Linguine z sosem ze skorupiaków, Linguine Alle Noci (Linguine z sosem orzechowym), oraz Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine).

Instrukcje

1
Rozgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
3
Dodaj kałamarnicę; smażyć tylko do nieprzezroczystego, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
4
Dodać wino; gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Dodaj pomidory z sokami i pastą pomidorową. Doprowadzić do duszenia, rozbijając pomidory. Przykryć; dusić na małym ogniu 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
6
Doprowadzić 1/4 szklanki wody do wrzenia w innej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać małże i małże. Przykryć; gotować do otwarcia muszli, około 6 minut (wyrzucić małże i małże, które nie otwierają się).
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
8
Przełóż skorupiaki na durszlak ustawiony na średniej misce; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Przecedzić soki z patelni i średniej miski przez drobne sito do sosu pomidorowego. Sos gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodaj homara, krewetki i przegrzebki. Dusić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
HomarHomar
KrewetkiKrewetki
11
Dodaj małże i małże z durszlaka. Dusić 1 minutę dłużej. Wymieszać pozostałe 3 łyżki oleju i natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MałżeMałże
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MałżeMałże
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
12
Tymczasem, gotować linguine w dużym garnku wrzącej osolonej wody, aż po prostu miękkie, ale nadal twarde do gryzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Drenaż. Wróć do trawki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Dodaj sos skorupiaków; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia44
Magazyn