Linguine z krewetkami
Linguine z krewetek krewetek może być tylko głównym daniem szukasz. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 913 kalorii, 46g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 4061 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz płatki pieprz, oliwa z oliwek, krewetki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Krewetki Krewetki z Linguine, Linguine Z Krewetkami, oraz Linguine z krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Skropić trochę oleju w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, dodać 1 łyżkę soli i linguine i gotować przez 7 do 10 minut, lub zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Tymczasem w innym dużym (12-calowym) patelni o dużym dnie roztopić masło i oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Saute przez 1 minutę. Ostrożnie, czosnek łatwo się pali!
Dodaj krewetki, 1 1/2 łyżeczki soli, i pieprz i saute aż krewetki po prostu zwrócił różowy, o 5 minut, często mieszając.
Zdjąć z ognia, dodać pietruszkę, skórkę z cytryny, sok z cytryny, plastry cytryny i płatki czerwonej papryki. Rzucać, aby połączyć.
Gdy makaron jest gotowy, odcedzić gotowane linguine, a następnie umieścić go z powrotem w garnku. Natychmiast dodać krewetki i sos, wrzucić dobrze, i służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot