Linguine z białym małżem i sosem brokułowym
Linguine z białym małżem i sosem brokułowym jest bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 16G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, pieprzu, linguine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Linguine w sosie z białych Małży, Linguine z sosem z białych Małży, oraz Linguine z sosem z białych Małży.
Instrukcje
Doprowadzić 3/4 szklanki wody do wrzenia w dużym garnku.
Dodaj małże; przykryć i gotować 4 protokół lub do otwarcia muszli.
Usuń małże z patelni; rezerwy 1 szklanka płynu do gotowania. Wyrzucić nieotwarte pociski. Fajne małże.
Mięso wyjąć z muszli; posiekać. Odrzuć pociski.
Przynieś 6 litrów wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia w garnku.
Dodać brokuły, i gotować 2 protokół lub aż brokuły jest jasny zielony.
Brokuły wyjąć łyżką szczelinową (Nie odprowadzać wody z garnka).
Brokuły umieścić w durszlaku i spłukać zimną wodą.
Brokuły odcedzić; grubo posiekać.
Powrót wody do wrzenia w stockpot. Wymieszać z makaronem; częściowo przykryć i powrócić do wrzenia, często mieszając. Gotować 6 minut lub aż makaron jest al dente, mieszając od czasu do czasu.
Podczas gdy makaron gotuje, podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę lub do pachnącego i zaczyna się złoty, stale mieszając.
Dodać brokuły i pieprz; gotować 2 protokół lub aż brokuły skwierczą. Wymieszać małże i zarezerwowane 1 szklanka płynu do gotowania; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 2 minuty lub aż brokuły jest przetarg.
Dodaj makaron na patelni, dobrze mieszając do herbu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Wymieszać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i posiekaną natkę pietruszki; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Umieścić około 1 szklanka mieszanki makaronu w każdej z 6 misek; skropić każdą porcję z 1/2 łyżeczki oleju.