Libańskie Pitas Nadziewane Mięsem (Arayes)
Libańska pita nadziewana mięsem (Arayes) może być właśnie tym przepisem z Bliskiego Wschodu, którego szukasz. Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 251 kalorii. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup orzeszki piniowe, pomidory, cebulę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku, co jest wynikiem raczej złym. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także libański klops, libańskie placki mięsne (SFEEHAS) i libańskie placki mięsne (Sfeehas).
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W robocie kuchennym wymieszaj cebulę, czosnek i pietruszkę, aż zostaną drobno posiekane.
Wyjmij do dużej miski i dodaj wołowinę, pomidor, garam masala, orzeszki piniowe i sok z cytryny. Sezon z solą.
Mieszaj rękami, aż składniki dobrze się połączą.
Ułóż ćwiartki pity na blasze wyłożonej pergaminem. Każdą ćwiartkę napełnij około 2 łyżkami mieszanki mięsnej, spłaszczając, aby nadzienie było równe.
Każdą ćwiartkę posmaruj z obu stron odrobiną oliwy z oliwek.
Piec 20 minut, w połowie obracając raz. Pita powinna być rumiana i chrupiąca.