Letnie szaszłyki ze steków
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojej kolekcji, Summer Steak Kabobs może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 2,75 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 570 kalorii , 36 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga czosnku w proszku, papryki, octu i ryżu. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 35 minut . Sprawdza się dobrze jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu The Fourth Of July . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 68% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują Chicken shish kabobs , Grilled Kabobs i Sheesh Kabobs with Yogurt Dip .
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj pierwsze sześć składników; dodaj stek. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Na 12 metalowych lub namoczonych drewnianych szpikulcach naprzemiennie nabijaj stek, pieczarki, cebulę, paprykę i dynię. Grilluj bez przykrycia na średnim ogniu przez 12-14 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia, od czasu do czasu obracając.