Lemony Halibut szaszłyki z Charmoulan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, miętowy sos jogurtowy, filety z halibuta i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Halibut z Charmoulą, Chrupiący Halibut z sosem cytrynowo-bazyliowym, oraz Szaszłyki Z Kurczaka Marynowane Cytrynowo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na małej patelni, toast nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Przenieś do młynka do przypraw, aby ostygł, a następnie zmiel.
3
W robocie kuchennym lub za pomocą dużej zaprawy i tłuczku drobno posiekaj czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
(takie Jak Marie Biscuits)
4
Dodać kolendrę i pietruszkę i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
5
Dodać mielony kminek, papryka, cayenne, sól i oliwa z oliwek i wymieszać tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek Mielony
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
(duża Tuba)
6
Wlać 6 łyżek charmouli do dużej miski na marynatę halibuta; przenieść pozostałą charmoulę do średniej miski i wymieszać z sokiem z cytryny i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Potrójne, Przycięte
Halibut
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Zapal grill lub rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Kasztany Wodne, Julienne
8
Dodaj halibuta do charmoula w dużej misce i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Halibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Plastry cytryny pokroić na pół. Nawlecz halibuta, liście laurowe i kawałki cytryny na 10 długich bambusowych szaszłykach, zmieniając składniki, zaczynając i kończąc na rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Halibut
Skórki Z Cytryny
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
10
Posmaruj ruszt olejem. Szaszłyki doprawić solą. Grill na średnio gorącym ogniu lub broil, obracając od czasu do czasu, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 8 do 11 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, Julienne
11
Przełóż szaszłyki na talerz i podaj od razu, z dodatkową charmoulą, kalifornijską Harissą i miętowym sosem jogurtowym.
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.