Lemon Verbena Crème Brûlée
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Lemon Verbena Crème Brûlée. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 5G białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 92 grosze za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mocno brązowy cukier, żółtka jaj, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej, oraz Lemon Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 8 indywidualnych (1/2-cup) naczynia flan lub ramekins w 2-calowym głębokim naczyniu do pieczenia lub patelni; odstawić.
Śmietanę i kolejne 4 składniki połączyć w ciężkim rondlu. Wymieszać na średnim ogniu 5 minut lub aż cukier się rozpuści i mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu. Przykryj patelnię, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj delikatnie 10 minut, aby tchnąć smaki.
Żółtka ubić w dużej misce, aż będą gładkie. Przecedzić mieszaninę śmietany do dużej miarki. Stopniowo ubij gorącą śmietanę na żółtka.
Mieszankę równomiernie wlać do przygotowanych naczyń do pieczenia.
Wlać wystarczającą ilość gorącej wody do patelni, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów. Ostrożnie umieścić patelnię w piekarniku.
Piec w 325 przez 30 do 35 minut lub aż krem jest prawie ustawiony w Centrum, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty.
Wyjąć flan naczynia z gorącej wody i ostudzić 30 minut. Przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny.
Posypać 1 1/2 łyżki jasnobrązowego cukru równomiernie na powierzchni każdego kremu.
Miejsce ramekins na blasze do pieczenia, i broil 5 1/2 cali od ciepła 3 minut lub aż cukier topi. Schłodzić na stojakach z drutu, aby cukier utwardził się.
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce.