Lekko przystosowane placki ziemniaczane Mamo
Need a dairy free side dish? Lekko zaadaptowane placki ziemniaczane mamy mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 18. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać mus jabłkowy, olej canolan, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lekko Słodka Lekko Kwaśna Zupa Z Makaronem Soba, Pełnoziarniste, surowe naleśniki z kwiatem pomarańczy i ricottą zaadaptowane z pełnoziarnistego miodu Donna Hay i naleśników z ricottą z "Fresh and Light", oraz Strudel jabłkowy Mamo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz ziemniaki, natychmiast zanurzając je w bardzo zimnej wodzie, gdy skończysz każdy z nich.
Ziemniaki wyjąć z wody. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce za pomocą robota kuchennego wyposażonego w ostrze tarki. Nie naciskaj zbyt mocno na ziemniaki, które wchodzą -- tylko na tyle, aby je przejść.
Ziemniaki i cebulę przełożyć do sitka o drobnych oczkach; całą wodę wycisnąć do miski.
Niech skrobia ziemniaczana osiądzie, a następnie wylej jak najwięcej wody, pozostawiając skrobię w misce.
Dodaj mieszankę ziemniaczano-cebulową do miski i wymieszaj z jajkiem, mąką, 1 łyżeczką soli i pieprzem do smaku.
Podgrzej dobrze przyprawioną patelnię żeliwną cienką warstwą oleju roślinnego na średnim ogniu. Na patelnię wrzucić duże łyżki mieszanki ziemniaczanej i spłaszczyć (cienkie naleśniki dają chrupiące). Smażyć na złocistym spodzie, następnie delikatnie obrócić i smażyć drugą stronę, 3 do 4 minut na stronę.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. (Jeśli musisz poczekać, aby służyć, ponownie chrupiące je na blasze wyłożonej czystymi ręcznikami papierowymi w piekarniku 350 stopni F.)
Podawać z sosem jabłkowym lub spróbować ulubionych polew mojej rodziny: moja prababcia umieścić cynamon w sosie jabłkowym, aby służyć z jej. Mój dziadek uwielbiał go ze stosami zimnej śmietany. Moja babcia podawała je z gotowanymi gruszkami. Moja matka polewa je tartym, grubym sosem jabłkowym domowej roboty. Mój brat, Willie, uwielbia słodycze. Mój ojczym, Ronnie, uwielbia ketchup, ale nie chwaliłbym się tym!