Laskey Lemon Soda z kostkami lodu Bay
Need a bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański napój? Laskey Lemon Soda z kostkami lodu Bay może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 7 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sok z cytryny, wodę gazowaną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Laskey Lemon Soda z kostkami lodu Bay, Wizyta na plantacji herbaty Charleston + mrożona herbata z miodem cytryna imbir kostki lodu, oraz Kremowe Lody Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby uzyskać koncentrat sody cytrynowej, połącz skórkę z cukrem w moździerzu i zmiażdż tłuczkiem, aż będzie pachnący, wilgotny i zabarwiony na Żółto.
Przenieść mieszaninę do małego dzbanka lub pojemnika z pokrywką i wlać sok z cytryny i wodę. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Przykryć i przechowywać w lodówce, mieszając mieszaninę od czasu do czasu, aż ostygnie i infused z cytrynowym smaku, około 2 godzin.
Aby zrobić kostki lodu, połączyć wodę, cukier i liście laurowe w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby pomóc cukier rozpuścić. Gotować przez 1 minutę, zdjąć z ognia i odstawić na 20 do 30 minut.
Odcedzić podawaną wodę przez sito o drobnych oczkach ustawione na płynnej miarce.
Wlać do foremek do kostek lodu i zamrozić do uzyskania stałej masy, około 2 godzin.
Aby służyć, umieść od 3 do 5 kostek lodu w każdej z ośmiu 8-uncyjnych szklanek do picia, a następnie dodaj 3 łyżki stołowe (lub więcej, do smaku) koncentratu cytrynowego na napój.
Wlać 1/2 szklanki (4.3 oz / 120 g) wody gazowanej na porcję i delikatnie wymieszać.
Zrób z wyprzedzeniem: kostki lodu można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku w zamrażarce do 3 miesięcy. Koncentrat sody można przygotować do 1 tygodnia wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.Above and Beyond: w Muzeum używamy małych pół-kulowych form silikonowych do produkcji smakowych kostek lodu, ale każda taca na kostki lodu zadziała. Pamiętaj jednak, że im mniejsze kostki, tym szybciej się stopią, a im szybciej smaki połączą się w napoju. Mały kawałek liścia laurowego można dodać do kostki dla dodatkowego smaku i ładnego koloru. Zapachowe nici tekstylne mogą być niemożliwe do wykonania w domu, ale mój przyjaciel Daniel Patterson, szef kuchni-właściciel restauracji Coi w San Francisco, wymyślił świetny sposób na włączenie aromatów podczas jedzenia lub picia. Po prostu nałóż na nadgarstek kroplę cytryny i olejku laurowego (patrz zasoby), a kiedy przyniesiesz szklankę do ust, poczujesz zapach.Zasoby: olejki eteryczne: libertynatural.com
Pół kuli 0,7 uncji, średnica 12/3 cala flexipan: jbprince.com