Lasagne Roll Ups II
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów śródziemnomorskich do swojego repertuaru, Lasagna Roll Ups II może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis pozwala na przygotowanie 9 porcji o wartości 588 kalorii , 32 g białka i 27 g tłuszczu każda. Za 1,98 USD za porcję przepis ten pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 13 stwierdziłoby, że trafił w dziesiątkę. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jeśli masz pod ręką jajko, cukier, parmezan i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy obejmują How to make the World's Greatest Lasagna Roll Ups , Chicken Roll-Ups With Feta Cheese and Arugula i Curried Chicken Roll-Ups .
Instrukcje
Smaż mieloną wołowinę, cebulę, czosnek w proszku i oregano w dużej patelni na średnim ogniu, aż cebula zmięknie, a wołowina się zrumieni, około 10 minut.
Dodaj przecier pomidorowy i cukier; gotuj na wolnym ogniu, aż sos będzie ciepły, około 10 minut.
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj lasagne we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowana, ale jędrna w dotyku, 8 do 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do zapiekania o wymiarach 9x13 cali.
Wymieszaj w misce ser ricotta, jajko, pietruszkę i 3/4 szklanki parmezanu.
Połóż makaron lasagne na blacie roboczym. Nałóż jedną warstwę mieszanki sera ricotta, jedną warstwę sosu mięsnego i jedną warstwę sera mozzarella na makaron lasagne; przykryj drugim makaronem lasagne.
Zwiń nadziewane kluski lasagne w stylu galaretki; umieść w przygotowanym naczyniu do zapiekania. Powtórz z pozostałymi kluskami lasagne, mieszanką sera ricotta, sosem mięsnym i serem mozzarella.
Na każdą roladkę lasagne połóż łyżkę sosu mięsnego, przykryj resztą mozzarelli i 1/4 szklanki parmezanu.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać, około 30–35 minut.