Kuskus Z Żabnicy
Kuskus z żabnicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 493 kalorie, 36g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 6,1 USD za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, filety z żabnicy, olej do gotowania i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tagine Monkfish, Żabnica Z Ratatouille, oraz Żabnica Pieczona.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest przezroczysta, o 5 protokół.
Dodaj wystarczającą ilość wody do zarezerwowanego soku pomidorowego, aby równa 2 szklanki.
Dodaj to do mieszanki cebuli wraz z pomidorami, 1 łyżeczka soli, kminek, czarny pieprz, i cayenne. Crumble w szafran. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować, pod przykryciem, przez 10 minut.
Dodaj żabnicę. Gotować, aż ryba jest po prostu zrobić, 3 do 4 protokół. Wymieszać 2 łyżki natki pietruszki.
Tymczasem w średnim rondlu doprowadzić 2 szklanki wody i pozostałą 1/2 łyżeczki soli do wrzenia. Wymieszać z kuskusem. Przykryć, zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut.
Aby podawać, ułożyć kuskus na talerzach, a następnie polać rybą i warzywami. Nalać płyn na wierzch i posypać pozostałą 1 łyżką natki pietruszki.
Rekomendacja wina: nie ma potulnego białego wina dla tej ryby! Wybierz pełnowartościową Biel o ziemistym, a nie owocowym smaku. Kandydatami są białe wina Rhne z Francji, Południowe włoskie białe, takie jak Greco di tufo, a nawet Greckie białe.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.