Kuskus z jęczmienia warzywnego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 925 kalorii. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wody, oliwy z oliwek, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Kuskus warzywny (Couscous aux Légumes), Jęczmień Warzywny, oraz Pilaw warzywny i jęczmienny.
Instrukcje
1
Suszoną ciecierzycę moczyć w 3 szklankach wody co najmniej 8 godzin i do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca Suszona
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Odcedzić namoczoną ciecierzycę i połączyć z 6 szklankami zimnej wody w rondlu 3-do 4-quart i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Odcedzić i odstawić.
1
Lekko tost szafran w suchej małej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu, potrząsając patelnią, tylko do pachnącego, o 1 minutę, a następnie przenieść do małego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Połowę pomidorów i zetrzeć miąższ na dużych okrągłych otworach tarki pudełkowej, odrzucając skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do Pudełek
3
Olej, starty pomidor, cebula, pieprz, imbir, sól, pasta pomidorowa i szafran w dolnej części kuskussire (lub w garnku 5 - do 6-quart) i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Szafran
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Dodać wodę i ras-el-hanout i doprowadzić bulion na wolnym ogniu.
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1
Podczas gdy bulion przychodzi na wolnym ogniu, umieścić kuskus w dużej szerokiej misce i wymieszać z solą, a następnie skropić 2 łyżki oleju, pocierając ziarna między dłońmi, aby rozprowadzić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Kuskus przekładamy na wierzch kuskusu i parujemy po raz drugi, odsłonięty, w ten sam sposób, aż para równomiernie unosi się na powierzchni, następnie ponownie przekładamy do miski (zastrzegając gazę). Wymieszaj tyle wody (1/2 do 3/4 szklanki) do kuskusu, aby się połączył, gdy ściśnięta garść utrzyma swój kształt bez pękania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I Smażenia
10
Odstawić kuskus, odsłonięty, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
11
Podczas gdy stoi kuskus, dodać cukinię, kapustę i dynię butternut do bulionu i gotować, przykryte, aż warzywa będą prawie miękkie, następnie dodać gotowaną ciecierzycę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Pozostałe 2 łyżki oleju natrzeć na kuskus, następnie przenieść na wierzch kuskusu i parować kuskus po raz trzeci w taki sam sposób jak powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
1
Rozgrzać olej w 7-do 8-calowej patelni na umiarkowanym ogniu, aż tylko gorące i gotować migdały, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Delikatnie wymieszać 1/2 łyżeczki harissy do bulionu i podawać kuskus z warzywami, bulionem, smażonymi migdałami, konfiturą z czerwonej cebuli i harissą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Uwagi kucharzy: suszoną ciecierzycę można namoczyć 3 dni wcześniej, następnie ugotować 2 dni wcześniej i schłodzić w płynie do gotowania, przykryć. Jeśli nie masz czasu na moczenie i gotowanie suszonej ciecierzycy, możesz użyć odsączonej wypłukanej ciecierzycy z puszki. Bulion można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed przystąpieniem do receptury. Kuskus można przygotować 2 godziny wcześniej i utrzymywać w cieple, przykrytym. Jeśli nie masz kuskusu, możesz użyć garnka 5 do 6 litrów do gotowania gulaszu warzywnego i drugiego garnka do parowania kuskusu nad wodą, na przykład szerokiego garnka wyposażonego w durszlak lub garnka do makaronu wyposażonego we wkładkę do makaronu/parownika. Jeśli otwory w durszlaku lub parowcu są duże, linia z podwójną warstwą gaznicy. Jeśli używasz tej metody, gotuj gulasz częściowo przykryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca Suszona
Gulasz
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta