Kury polne z pancettą, jagodami jałowca i burakami

Kury polne z pancettą, jagodami jałowca i burakami
Kury z dziczyzny kornwalijskiej z pancettą, jagodami jałowca i burakami mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $7.6 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1736 kalorii, 125g białka, oraz 129g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz grube pancetta, cornish kury gry, jagody jałowca, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cornish Game Hens, Cornish Game Hens, oraz Cornish gry kury dla dwojga dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 1 stojak w górnej trzeciej części piekarnika i drugi stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać 1 1/2 szklanki posiekanych buraków, pancetta i jagody jałowca w średniej misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wypełnić ubytki kury mieszaniną pancetta, dzieląc równo. Związać kurze nogi razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Sól I PieprzSól I Pieprz
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Kury umieść na dużej patelni do pieczenia. Natrzeć 1 łyżkę oliwy z oliwek na kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Kury posypać solą i pieprzem. (Można przygotować 8 godzin wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
5
Kury pieczone na dolnej półce w piekarniku do złotego koloru i soki biegną jasne, gdy najgrubsza część uda jest przebita, około 1 godziny 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
W międzyczasie, wrzucić posiekane buraki z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek na ciężką dużą blachę do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem. Ułóż buraki w jednej warstwie. Buraki pieczemy na górnej półce w piekarniku do miękkości i zaczynają karmelizować, mieszając od czasu do czasu, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Kury przenieść na talerze.
8
Usuń ciąg. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Wlać soki z patelni przez sito do szklanej miarki o pojemności 2 szklanek. Łyżka tłuszczu z wierzchu soków z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
PatelniaPatelnia
10
Łyżka buraków wokół kur.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
11
Skropić soki z patelni wokół kur i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
* Pancetta, włoski bekon suszony w soli, jest dostępny na rynkach włoskich i niektórych sklepach specjalistycznych żywności w całym kraju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
BoczekBoczek
SólSól
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn