Kury myśliwskie z granatami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kur z granatami. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1302 kalorie, 80g białka, oraz 98 g tłuszczu. Na 4,44 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać cornish gry kury, nasiona z granatu, wino marsala, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cornish Game Hens, Miód Gry Kury, oraz Deviled Game Hens.
Instrukcje
W małej misce, wystarczy przykryć nasiona granatu z Marsala. Może będziesz musiał użyć więcej Marsali. Delikatnie wymieszać z miętą i odstawić pod przykryciem na 1 godzinę.
Doprawić ptaki do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Odcedzić nasiona granatu i mięty, zastrzegając płyn. Wypchaj ptaki nasionami, rezerwując kilka na później i miętę. Za pomocą igły, kratownica każdego ptaka szczelnie tak, że wewnętrzna wnęka jest zamknięta i zamknięte kupić 2 nogi. Owinąć każdego ptaka w plaster pancetta, za pomocą dłoni docisnąć pancetta mocno o ptaka.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W odpornej na piekarnik patelni saute rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj 3 liście szałwii i gotuj 1 minutę przed dodaniem kur. Brązowe ptaki ze wszystkich stron na dużym ogniu, aż dobrze zbrązowieje, o 5 protokół. Obniżyć ogień i dodać pozostałe liście szałwii i nasiona granatu.
Umieść patelnię w piekarniku na 7 minut.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Kury skropić 3 łyżkami pozostałej Marsali i poklepać 2 łyżkami masła. Kury zalać sokami z patelni i wrócić do piekarnika na 5 minut.
W małym rondlu roztopić pozostałe 6 łyżek masła na małym ogniu.
Dodać skórkę pomarańczową i smażyć delikatnie przez 5 minut, delikatnie mieszając, aby skórka wchłonęła masło.
Usuń smażone skórki z ognia.
Wyjąć kury z piekarnika i przenieść je do naczynia do serwowania.
Kury posypać skórką pomarańczową, skropić sokami z patelni i dowolnymi luźnymi nasionami granatu.