Kuropatwa smażona na patelni z delikatnym gulaszem z kaszy, grochu i sałaty

Kuropatwa smażona na patelni z delikatnym gulaszem z kaszy, grochu i sałaty
Smażona na patelni Kuropatwa z delikatną Perłą, Peanem i gulaszem z sałaty może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.33 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 804 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka kuropatw, grochu, kaszy jęczmiennej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Curried Vegetable Gulasz W / Kasza Jęczmienna I Migdały, Pilaw Jęczmienny Z Perłową Cebulą, oraz Kasza jęczmienna z groszkiem i Edamamem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kaszę pęczak gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez około 50 minut lub do miękkości, ale nadal z małym kęsem, następnie odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień PerłowyJęczmień Perłowy
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Następnie na patelni rozgrzać szczyptę oliwy z oliwek i dodać cebulę oraz szczyptę soli. Gotować powoli na małym ogniu przez około 10 minut, bez zbytniego zabarwienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać jęczmień i groch. Przykryć wywar i doprowadzić do wrzenia. Dusić przez 10 minut, mieszając co jakiś czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4
Na desce mąkę i masło rozgnieść widelcem, aż do uzyskania pasty. Nazywa się to "beurre manie" i jest to świetny sposób na zagęszczanie gulaszów lub sosów bez konieczności mieszania mąki bezpośrednio, co może dać grudki. Połowę pasty wymieszać z groszkiem i jęczmieniem i nadal gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zacznie gęstnieć. Jeśli po 5 minutach nie jest wystarczająco gęsty, dodaj trochę swojej beurre manie. To, co chcesz osiągnąć, to jedwabiście gładki bulion. Nadal gotować na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut, dodając trochę dodatkowego wywaru, jeśli zrobi się zbyt suchy, podczas gotowania kuropatwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5
Na inną patelnię wrzucić oliwę z oliwek. Nogi kuropatwy przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do patelni. (Nogi wchodzą pierwsze, ponieważ są twardsze niż piersi i potrzebują więcej czasu na gotowanie.) Potrząśnij nimi i po kilku minutach, gdy będą lekko złote, dodaj kawałki boczku i delikatnie zamieszaj, aby nie złapały się na spodzie. W międzyczasie ułożyć piersi kuropatwy, posypać posiekanym tymiankiem i przycisnąć z obu stron szczyptą przypraw. Gdy boczek będzie lekko złocisty, popchnij go na 1 stronę patelni nogami kuropatwy i połóż piersi, skórą w dół. Gotować przez 4 minuty, następnie odwrócić i gotować z drugiej strony przez minutę, aby uzyskać chrupiącą skórę i wilgotne mięso. Możesz gotować je dłużej, jeśli lubisz dobrze zrobione mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kawałki BoczkuKawałki Boczku
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
KuropatwaKuropatwa
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Kiedy piersi są gotowe, spróbuj bulionu jęczmiennego i dostosuj przyprawę, a następnie wymieszaj sałatę i rukolę - potrzebują tylko minuty, aby gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
JęczmieńJęczmień
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
7
Jęczmień, groch i sałatę podawać z piersiami kuropatwy i nogami na wierzchu i posypać kawałkami boczku. Łyżka soków bulionowych na wierzchu. Lovely homey cooking!
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
KuropatwaKuropatwa
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
JęczmieńJęczmień
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia21
Magazyn