Kurczak z papryką z pieczarkami
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Kurczak z papryką z pieczarkami może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 268 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać piersi z kurczaka, papryka, czosnek w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Spróbuj Pieczarki i szpinak z parmezanem i papryką, Grillowane pieczarki z wędzoną papryką i sosem do maczania szczypiorku, oraz Zupa z białej soczewicy z chorizo i kremem z papryki-Soupe aux lentilles blondes avec chorizo et crème au paprika dla podobnych receptur.
Instrukcje
Funt piersi kurczaka do 1/2 cala grubości.
Obie strony każdej piersi kurczaka obficie posypać papryką, solą, pieprzem i czosnkiem w proszku.
Na dużej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Ułożyć piersi z kurczaka na patelni, przykryć i gotować przez 10 minut. Przekręć piersi z kurczaka i ułóż cienko pokrojoną cebulę i grzyby na wierzchu kurczaka. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Zdjąć pokrywkę i wymieszać cebulę z grzybami w sosie maślanym. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj bez osłony przez 5 minut.