Kurczak z oliwkami i oregano
Kurczak z oliwkami z oregano może być po prostu bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. To danie główne ma 287 kalorii, 21 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Za 1,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką kapary, oregano, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 33%. Podobne przepisy obejmują chleb oliwny Kalamatan z oregano, grillowane steki z dodatkiem oliwy i oregano oraz tapenadę z oliwą czosnkową i oregano.
Instrukcje
Posyp kurczaka pieprzem. Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym obsmaż kurczaka ze wszystkich stron na oleju.
Wyjmij i trzymaj w cieple.
Odcedź pozostałości z patelni.
Połącz pozostałe składniki; wlać na patelnię, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki. Doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie włóż kurczaka z powrotem na patelnię. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20–25 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty.