Kurczak Z Kaparami Pomarańczowymi

Pomarańczowy kurczak Caper może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest dobre. Spróbuj Grillowany Grouper z pomarańczą i pomarańczą-Kaper Aioli, Arctic Char with Orange-Caper Relish, oraz Kurczak Z Kaparami Cytrynowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę i pieprz. Odsączyć piersi kurczaka w mieszaninie, aby pokryć i odstawić.
Roztopić masło i rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść powlekanego kurczaka na patelni i gotować około 10 minut na stronę, aż nie będzie już różowy i soki uruchomić jasne.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Zwiększenie ciepła patelni do wysokiej, i wlać sok pomarańczowy. Gotować aż zmniejszy się o około 1/
Wymieszać skórkę pomarańczową, kapary i natkę pietruszki. Powrót kurczaka na patelnię, i płaszcz z mieszaniny soku pomarańczowego służyć.