Kurczak z arbuzem-Salsa Mango

Kurczak z arbuzem-Mango Salsan to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 215 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz oliwę z oliwek, mango, jalapeño chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mango można śledzić to danie główne z Babeczki Paleo Mango z masłem Mango jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany kurczak z mango z salsą truskawkową Mango, Marynowany Grillowany Kurczak Z Arbuzową Salsą, oraz Marynowany Grillowany kurczak z salsą ogórkowo-arbuzową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w płytkim szklanym naczyniu.
Wymieszać przyprawy grillowe i olej; łyżkę do kurczaka. Przykryć; przechowywać w lodówce 1 godzinę.
Tymczasem w średniej misce wymieszaj wszystkie składniki salsy. Okładka; przechowywać w lodówce do mieszania smaków.
Grill gazowy lub węglowy. Ostrożnie szczotkuj olej na stojaku do grilla.
Umieść kurczaka na grillu na średnim ogniu. Przykryj grilla; gotuj 10 do 12 minut, obracając raz, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy środek najgrubszej części zostanie przecięty (co najmniej 74°).
Podawać kurczaka z salsą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.