Kurczak z 40 ząbkami czosnku i pikantną zielenią
Kurczak z 40 ząbkami czosnku i pikantną zielenią wymaga ok. 2 godziny od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 793 kalorie, 58g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 4,42 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szwajcarski chard, masło, mąka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kurczak z 40 ząbkami czosnku, Kurczak z 40 ząbkami czosnku, oraz Kurczak z 40 ząbkami czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 z regałem w pozycji środkowej. W dużej misce, rozpuścić 1/4 szklanki soli w 2 qts. zimnej wody; dodać kurczaka.
Odstawić w temperaturze pokojowej 45 minut.
Tymczasem przynieś mały garnek wody do wrzenia. Oddzielić czosnek na goździki, umieścić w metalowej misce i dopasować inną miskę na czosnek tak, że tworzy kopulastą pokrywkę. Energicznie potrząsaj miseczkami przez kilka sekund, tak jakbyś mieszał koktajl; goździki powinny zrzucić Skórki. W razie potrzeby powtórzyć.
Ugotuj obrany czosnek 30 sekund.
Odcedzić, spłukać zimną wodą, przyciąć wszelkie brązowe plamy i twarde końce łodygi i odstawić.
Rozgrzać 3 łyżki. olej w dużym garnku na średnim ogniu. Tymczasem rozerwij boćwinę i buraki na duże kawałki. Gdy olej jest tylko gorący, dodaj 1/3 zieleni i pozwól zwiędnąć, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj pozostałe zielenie w ten sam sposób. Wymieszać chiles, Skórka, i sól do smaku i gotować, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, 10 do 15 protokół. Odstawić, przykryć.
Kurczaka wyjąć z solanki, dokładnie osuszyć na ręcznikach kuchennych i lekko doprawić solą.
Podgrzać 2 łyżki. olej w 12-calowym. patelnia żaroodporna na średnim ogniu. Pracując w 2 partiach, brązowy kurczak po obu stronach, około 4 minut na stronę i przełożyć na patelnię do pieczenia w jednej warstwie.
Dodaj wino, rosół z kurczaka, czosnek, i zioła do patelni i doprowadzić do duszenia, skrobanie się rumiane kawałki. Odstawić kurczaka na patelnię do góry i piec w piekarniku, odsłoniętym, aż termometr błyskawicznie odczytany w najgrubszej części uda odczytuje 160, 12 do 14 minut. Kurczak Broil 5 minut, aby ponownie chrupiącą skórę.
Tymczasem wymieszać sok z cytryny do zieleni i podgrzać, odkryte odparować trochę płynu, aż gorące, o 5 protokół. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę. olej. Łyżka zieleniny na talerzu i top z kurczaka i czosnku (usunąć liście laurowe).
Masło i mąkę zmiksować widelcem na pastę, a następnie ubić na patelni soki. Gotować, aż lekko zgęstnieje, około 3 minut, i wlać do dzbanka.
Dodaj kilka gałązek tymianku do półmiska, jeśli chcesz i podawać z sosem.