Kurczak w sosie Tomatillo
Ten przepis służy 55 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 50 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną cebulę, krem knudsen, Tomatillo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kurczak z Tomatillo i czerwonym sosem Chile, Gulasz z kurczaka z sosem Tomatillo, oraz Kurczak Z Tomatillo I Sosem Kolendrowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić nasiona dyni w dużej patelni; gotować i mieszać na średnim ogniu 2 min. lub do lekko tosty.
Rozprowadzić na ręczniku papierowym; ostudzić.
Tymczasem, umieścić kurczaka w dużej patelni.
Dodać bulion; przykryć. Gotować na średnim ogniu 15 min. lub do czasu, aż kurczak zostanie ugotowany, mieszając od czasu do czasu.
Usuń kurczaka z patelni, zastrzegając 3 szklanki bulionu; przykryć kurczaka, aby utrzymać ciepło.
Połowę zarezerwowanego bulionu wlać do blendera.
Dodaj połowę każdego z pestek dyni, pomidory, kolendra, cebula i okruchy krakersów; przykryć. Blend aż gładka; wlać do patelni. Powtarzam. Gotować na średnim ogniu 5 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać kwaśną śmietanę; mieszać aż do dobrze wymieszanego. Powrót kurczaka na patelnię; okładka. Dusić 10 min. lub aż do przegrzania.