Kurczak w sosie Kret
Kurczak w sosie Mole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 873 kalorii, 60g białka, oraz 64G tłuszczu. Na $2.96 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rosołu z kurczaka, cebula, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać półsłodkie czekolady można śledzić to danie główne z Półsłodkie Ciasteczka Czekoladowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), Kurczak w sosie Kret, oraz Dziś Kolacja: piersi z kurczaka w imbirowym Krecie (Mole de Jengibre con Pechugas de Pollo).
Instrukcje
Pokroić kurczaki na kawałki, zastrzegając piersi.
Umieścić kawałki kurczaka z wyjątkiem piersi w głębokim rondlu na średnim ogniu; dodać cebulę, czosnek, i rosół z kurczaka. Przykryć patelnię i dusić 25 protokół.
Pokroić piersi na połówki i dodać do rondla; dusić, aż piersi z kurczaka nie są już różowe w kości i soki uruchomić jasne, o 20 minut więcej. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Wyjąć kurczaka na deskę do krojenia.
Usunąć skórę i kości z kurczaka; pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa.
Odcedzić bulion przez sitko o drobnej siatce, zastrzegając płyn i odrzucając cebulę, czosnek i odtłuszczony tłuszcz. Jeśli masz mniej niż 3 szklanki zarezerwowanej cieczy, dodaj wodę, aby uzyskać 3 szklanki. Jeśli masz więcej niż 3 filiżanki, wróć na patelnię i zagotuj; gotuj, aż objętość płynu zmniejszy się do 3 filiżanek.
Połącz chili w proszku, migdały, banan, cynamon, sól, kawałki tortilla, nasiona sezamu i orzeszki piniowe w blenderze. Mieszamy na niskim poziomie, powoli dodając zarezerwowaną ciecz w strumieniu, aż mieszanina będzie gładka.
Wlać mieszaninę i pozostałą ciecz do dużego rondla na średnim ogniu.
Dodać masło i czekoladę; gotować i mieszać, aż masło i czekolada się stopią. Wymieszać kawałki kurczaka w sosie; kontynuować gotowanie, aż kurczak zostanie całkowicie ogrzany, 5 do 10 minut.