Kurczak Smażony

Smażony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 758 kalorii, 25g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, mleko, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 90 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Jamaican Jerk Chicken, smażone babki i Kokosowe Macadamia smażone Quinoa, Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, oraz Oven Fried Chicken-pikantny piekarnik smażony kurczak z pewnością zadowoli wszystkich gości dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: termometr do głębokiego smażenia
Dokładnie opłucz kawałki kurczaka, a następnie umieść je w misce i przykryj 4 filiżankami maślanki. Moczyć w lodówce przez noc lub do 24 godzin.
Gdy będziesz gotowy do usmażenia kurczaka, wyjmij miskę z lodówki i pozostaw na blacie przez 30 minut, aby się ochłodzić.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 360 stopni F i wymieszaj panierkę.
Umieść mąkę, przyprawy sól, papryka, czarny pieprz, tymianek i cayenne (plus dodatkowe cayenne, jeśli lubisz ciepło) w bardzo dużej misce. Dobrze wymieszać.
W małej misce, połączyć pozostałe 1/4 szklanki maślanki i mleka.
Wlać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki i stopniowo wymieszać widelcem, aż pojawią się małe grudki w całym; będą one przylegać do kurczaka i zrobić bardziej chrupiącą panierkę. W razie potrzeby dodaj trochę więcej mąki lub mleka, aby panierka była lekko grudkowata.
Podgrzać 1 1/2 do 2 cali oleju w głębokiej patelni na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia osiągnie 365 stopni F. obniżyć ciepło nieznacznie, jeśli to konieczne, aby olej nie nagrzewał się.
Pracując partiami, dokładnie pokryj każdy kawałek kurczaka panierką, w razie potrzeby naciskając dodatkową panierkę na kurczaka.
Ułożyć panierowane kawałki na talerzu.
Dodaj panierowanego kurczaka do oleju, 3 lub 4 kawałki na raz; upewnij się, że nie sklejają się. Przykryć patelnię i smażyć przez 5 do 7 minut, sprawdzając od czasu do czasu, aby upewnić się, że kurczak nie jest zbyt brązowy. Przekręcić kawałki, przykryć ponownie i gotować przez 3 do 5 minut więcej. Cały czas monitoruj temperaturę oleju, aby upewnić się, że kurczak się nie pali.
Przełożyć smażonego kurczaka na blachę do pieczenia i dalej smażyć resztę kurczaka. Gdy cały kurczak zostanie usmażony, wyjmij skrzydła i nogi na talerz i przykryj. (Powinny one być już ugotowane do końca, ale zawsze sprawdzaj czy nie jest widoczny jakiś różowy sok lub mięso. Jeśli tak, wróć do gorącego oleju na kolejną minutę lub tak, aż do całkowitego ugotowania.) Pozostawić uda i piersi na blasze do pieczenia.
Piec uda i piersi przez 15 minut, aby zakończyć gotowanie. (Czasami będę pokroić w grubszą część jednego z większych kawałków, aby upewnić się, że kurczak jest gotowane przez. Jeśli widoczny jest różowy sok lub mięso, kurczak musi kontynuować gotowanie w piekarniku.)
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling]()
J. J. Prum Graacher Himmelreich Kabinett Riesling
Pomimo wciąż młodzieńczej świeżości, wykazuje delikatną, owocową charakterystykę Rieslinga i ukrytą nutę minerału z niebiesko-szarej Dewońskiej gleby łupkowej.Podawać to orzeźwiające wino lekko schłodzone! Jako aperitif, a zwłaszcza gdy jest bardziej dojrzały, w połączeniu z owocami morza lub drobiem.