Kurczak przyprawiony miodem w sosie pomarańczowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z miodem w sosie pomarańczowym. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 626 kalorii. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pokrojonego kurczaka, sok pomarańczowy, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak w sosie miodowo-pomarańczowym, Przyprawiony Świeży Sorbet Pomarańczowy I Miodowy, oraz Sorbet Przyprawiony Świeżą Pomarańczą I Miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W głębokim 12-calowym patelni lub 5-quart holenderski piekarnik, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kawałki kurczaka; gotować około 15 minut, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje ze wszystkich stron.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Umieścić kurczaka w ungreased 11x7-inch (2-quart) szklane naczynie do pieczenia. Top z plasterkami cebuli.
Posypać solą, papryką i pieprzem. W małej misce wymieszaj sok pomarańczowy, miód, sok z cytryny, imbir i gałkę muszkatołową; wlej kurczaka.
Oliwki posypać wierzchem. Przykryć folią.
Piec 45 do 60 minut lub aż sok z kurczaka jest jasne, gdy najgrubszy kawałek jest cięty do kości (170°F dla piersi; 82° dla ud i podudzia).
Układamy kurczaka, cebulę i oliwki na półmisku.
Wlać soki z patelni do rondla 1-ćwiartkowego.
Podgrzać do wrzenia. W małej misce wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą; wymieszać z sokami.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Gotować i mieszać 1 do 2 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Udekorować kurczaka plastrami pomarańczy; podawać z sosem pomarańczowym.