Kurczak pomarańczowo-imbirowy
Kurczak pomarańczowo-imbirowy to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 619 kalorii, 38g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomarańczowej marmolady, rosół z kurczaka, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak Pomarańczowo-Imbirowy, Kurczak Pomarańczowy Imbir, oraz Kurczak Pomarańczowo-Imbirowy.
Instrukcje
W rondlu 2-quart rozgrzać ryż i bulion do wrzenia; zmniejszyć ogień. Przykryć; dusić 20 minut.
W międzyczasie, w małej misce, ubić jajko i mleko widelcem lub wire trzepaczką. W płytkim naczyniu wymieszać mieszankę Bisquick, imbir i skórkę pomarańczową. Zanurz kurczaka w mieszaninie jaj, a następnie pokryj mieszanką Bisquick.
W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 8 do 10 minut, obracając raz, aż rumiane na zewnątrz i sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (170F).
Gdy ryż jest ugotowany, puch widelcem i wymieszać z pomarańczową marmoladą.
Umieść ryż na półmisku; ułóż kurczaka na ryżu.
Posypać migdałami i pietruszką.
Dekoruj plasterkami pomarańczy.