Kurczak Po Marokańsku
Kurczak marokański to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 28g białka, oraz 4G tłuszczu. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wiele osób robiło ten przepis, a 623 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ciecierzycę, mielony kminek, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 91% to danie jest super. Spróbuj Kurczak Po Marokańsku, Kurczak po marokańsku, oraz Kurczak Po Marokańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyprawić kurczaka solą i brązem w dużym rondlu na średnim ogniu, aż prawie się ugotuje.
Wyjąć kurczaka z patelni i odstawić.
Podsmaż cebulę, czosnek, marchew i seler na tej samej patelni. Gdy zmięknie, wymieszaj imbir, paprykę, kminek, oregano, pieprz cayenne i kurkumę; smaż przez około 1 minutę, następnie wymieszaj z bulionem i pomidorami. Powrót kurczaka na patelnię, zmniejszyć ogień do niskiego i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Dodać ciecierzycę i cukinię na patelnię i doprowadzić do duszenia jeszcze raz; przykryć patelnię i gotować przez około 15 minut, lub aż cukinia jest gotowane przez i miękkie. Wymieszać z sokiem z cytryny i podawać.