Kurczak Pieczony Miodowo-Musztardowy

Kurczak Pieczony Miodowo-Musztardowy
Kurczak Pieczony Miodowo-Musztardowy to danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 208 kalorii, 25 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 1,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 6 godzin i 50 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka curry, musztardy dijon, miodu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przygotowało 12 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 52%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Kurczak zapiekany w miodzie i musztardą, Pieczony kurczak w miodzie i musztardą i Pieczony kurczak w miodzie i musztardzie.

Instrukcje

1
Nasmaruj naczynie do pieczenia, włóż do niego piersi z kurczaka. Wymieszaj miód, musztardę Dijon, curry w proszku i sos sojowy w misce, aż dokładnie się połączą, a następnie połóż mieszaninę na piersiach kurczaka. Przykryj naczynie folią i pozostaw do marynowania w lodówce na 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Połówki Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (6 Do 8 Uncji Każda)2 Połówki Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (6 Do 8 Uncji Każda)
Twoja Ulubiona Mieszanka Przypraw Z SupermarketuTwoja Ulubiona Mieszanka Przypraw Z Supermarketu
2 średnie Dynie Plackowe (2-1/2 Funta Każda)2 średnie Dynie Plackowe (2-1/2 Funta Każda)
10 Do 12 Udek Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok10 Do 12 Udek Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
3 (3,75 Uncji) Przygotowane Bez Cukru Kubki Budyniu Waniliowego3 (3,75 Uncji) Przygotowane Bez Cukru Kubki Budyniu Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/3 Szklanki Zmielonych Orzechów Włoskich1-1/3 Szklanki Zmielonych Orzechów Włoskich
Lekki Tuńczyk W Wodzie, Odsączony I PłatkowanyLekki Tuńczyk W Wodzie, Odsączony I Płatkowany
4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do SosuPosiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do Sosu
3
Piec przykrytą folią naczynie w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, następnie odkryć, odwrócić piersi z kurczaka i posmarować je sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Połówki Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (6 Do 8 Uncji Każda)2 Połówki Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (6 Do 8 Uncji Każda)
Marynowana Cebula, Od 14 Do 18 UncjiMarynowana Cebula, Od 14 Do 18 Uncji
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do SosuPosiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do Sosu
4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane4 Pomidory śliwkowe, Wypestkowane I Grubo Posiekane
4
Piecz kolejne 15 minut, aż sok wypłynie przezroczysty, a kurczak nie będzie już różowy w środku. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Cebula, Od 14 Do 18 UncjiMarynowana Cebula, Od 14 Do 18 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do SosuPosiekane, świeże Liście Tymianku, Plus 1 łyżeczka Do Sosu
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn