Kurczak Pieczony Miodowo-Musztardowy
Kurczak Pieczony Miodowo-Musztardowy to danie główne dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 208 kalorii, 25 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 1,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 6 godzin i 50 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka curry, musztardy dijon, miodu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis przygotowało 12 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 52%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Kurczak zapiekany w miodzie i musztardą, Pieczony kurczak w miodzie i musztardą i Pieczony kurczak w miodzie i musztardzie.
Instrukcje
Nasmaruj naczynie do pieczenia, włóż do niego piersi z kurczaka. Wymieszaj miód, musztardę Dijon, curry w proszku i sos sojowy w misce, aż dokładnie się połączą, a następnie połóż mieszaninę na piersiach kurczaka. Przykryj naczynie folią i pozostaw do marynowania w lodówce na 6 godzin lub na noc.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec przykrytą folią naczynie w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, następnie odkryć, odwrócić piersi z kurczaka i posmarować je sosem.
Piecz kolejne 15 minut, aż sok wypłynie przezroczysty, a kurczak nie będzie już różowy w środku. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).