Kurczak Mu Shu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $2.09 za porcję. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pędy bambusa, sól, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, Najlepszy Rozdrobniony Kurczak Do Potraw Z Kurczaka + Domowy Rosół Z Kurczaka, oraz Kurczak Popeye Tso (Kurczak generała Tso wykonany z samorodków kurczaka Popeye ' a) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Ubić hoisin, soję, mirin, olej sezamowy, czosnek i imbir w misce do mieszania. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sos Hoisin
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodać pokrojonego kurczaka i wrzucić do płaszcza równomiernie. Marynować kurczaka, pod przykryciem, w temperaturze pokojowej przez 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Po 5 minut czasu marynowania pozostaje, podgrzać duży wok lub patelnię na dużym ogniu i dodać 2 łyżki oleju rzepakowego do ogrzania. Za pomocą łyżki szczelinowej odcedzić kurczaka dodać do bardzo gorącego woka lub patelni. Gotować, pozwalając mu brązowy, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj czerwoną paprykę i plasterki cebuli, pozwalając im zmiękczyć, kolejną minutę. Następnie dodać kapustę i marchew i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko zarumienienie, o 2 protokół. Kurczaka i warzywa przesunąć na bok woka i wymieszać z grzybami, pędami bambusa i kasztanami wodnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
1/3 Papai (hawajskiej), Pokrojonej W Drobną Kostkę
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Na 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Zdjąć z ognia i odstawić, utrzymując ciepło.
7
Umieść patelnię nonstick na średnim ogniu i dodaj pozostały 1 łyżkę oleju rzepakowego.
Dodaj ubitych jaj na patelni, pozwalając na scramble, 2 do 3 protokół. Po ugotowaniu jajka rozbijamy gumową szpatułką i dodajemy do kurczaka. Rzucać, aby połączyć.
Rozprowadzić około 1 łyżki sosu hoisin na każdym chińskim naleśniku z szalotki. Top z kurczaka mu Shu, nasiona sezamu i szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Hoisin
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Naleśniki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Dodaj liście kolendry w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
11
Zwinąć jak naleśnik i w razie potrzeby podawać z Sriracha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sriracha
Drażetki Z Białą Perłą
12
W średnio szklanej misce wymieszać mąki, sól, 1 szklankę wody, olej sezamowy i jajka; ciasto powinno być gładkie i wolne od grudek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Rozgrzej patelnię z krepy lub 8-calową patelnię nonstick na średnim ogniu. Bardzo lekko pokryć patelnię nieprzywierającym sprayem do gotowania. Chochla w 1/4 szklanki ciasta. Delikatnie obróć patelnię na kilka sekund, obracając ciasto, aby utworzyć cienką, równą warstwę na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Dodaj 1 do 2 łyżki szalotki do każdego naleśnika w tym momencie. Gotować naleśnik, aż spód jest blady i po prostu ujędrnione, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
15
Odwróć naleśnik i gotować przez kolejne 30 sekund.
16
Wyjąć z patelni i przenieść na talerz i przykryć ręcznikiem kuchennym. Kontynuuj z resztą ciasta, aż wszystkie naleśniki zostały wykonane. Utrzymuj ciepło, aż będzie gotowe do podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Mulderbosch Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.