Kurczak krem Marsala ze szparagami
Kurczak w kremie Marsala ze szparagami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 94g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1196 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.76 za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz kurczak z rożna, masło, wino z Marsali i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala z Pancettanem i śmietaną, oraz Tortellini, pieczarki w sosie śmietanowym Marsala-Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Gotować makaron penne w wrzenia, aż gotowane przez jeszcze firmy do ukąszenia, o 11 protokół; odcedzić.
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać szalotka w roztopionym maśle, aż pachnące, o 5 protokół. Grzyby, szparagi i suszone pomidory wymieszać z szalotką i masłem; gotować i mieszać, aż szparagi zaczną mięknąć, o 10 minut więcej.
Wlać rosół z kurczaka i wino Marsala na patelni; doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i wymieszać kurczaka i śmietanę w mieszaninie.
Zmiksować zmiękczone masło i mąkę na pastę w misce; wymieszać z miksturą kurczaka. Gotować, ciągle mieszając, aż mąka jest gotowane i ciecz zgęstnieje, 1 do 2 minut; Chochla na gotowane makaron penne i top z parmezanem do podania.