Kurczak Francaise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Francaise. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 413 kalorii, 32G białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka piersi z kurczaka, sok z cytryny, linguine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Flądra Francaise lub kurczak Francaise, Kurczak Francaise, oraz Słynny Kurczak Francaise.
Instrukcje
Między kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala.
W średniej misce, miejsce 1 1/2 szklanki mąki; dodać sól i pieprz. W innej misce ubić jajka trzepaczką lub widelcem. Kurczaka zalać mąką, następnie zanurzyć w jajkach i ponownie w mące.
Na dużej patelni, stopić 2 łyżki masła na średnim ogniu. Kurczak gotować na maśle około 8 minut, obracając raz, aż nie będzie już różowy w środku.
Usuń kurczaka z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła do gorącej patelni; wymieszać 2 łyżki mąki z trzepaczką, aż będzie gładka. W małej misce wymieszaj bulion i sok z cytryny. Powoli wlać mieszaninę bulionu do mieszaniny masła, stale mieszając trzepaczką. Powrót kurczaka na patelnię, obracając się płaszcz z sosem. Gotować około 2 minut, aż sos zgęstnieje i kurczak jest gorący.
Podawać kurczaka i sos na linguine.