Kurczak Francaise

Kurczak Francaise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka Francaise. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 413 kalorii, 32G białka, oraz 17g tłuszczu. Mieszanka piersi z kurczaka, sok z cytryny, linguine i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Flądra Francaise lub kurczak Francaise, Kurczak Francaise, oraz Słynny Kurczak Francaise.

Instrukcje

1
Między kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
W średniej misce, miejsce 1 1/2 szklanki mąki; dodać sól i pieprz. W innej misce ubić jajka trzepaczką lub widelcem. Kurczaka zalać mąką, następnie zanurzyć w jajkach i ponownie w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Na dużej patelni, stopić 2 łyżki masła na średnim ogniu. Kurczak gotować na maśle około 8 minut, obracając raz, aż nie będzie już różowy w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Usuń kurczaka z patelni; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła do gorącej patelni; wymieszać 2 łyżki mąki z trzepaczką, aż będzie gładka. W małej misce wymieszaj bulion i sok z cytryny. Powoli wlać mieszaninę bulionu do mieszaniny masła, stale mieszając trzepaczką. Powrót kurczaka na patelnię, obracając się płaszcz z sosem. Gotować około 2 minut, aż sos zgęstnieje i kurczak jest gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Podawać kurczaka i sos na linguine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn