Sałatka herby quinoa, feta i granat

Sałatka herby quinoa, feta i granat
Przepis Herby quinoa, feta & sałatka z granatów mogą być wykonane w około 25 minut. To danie główne ma 610 kalorii, 19g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 615 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona granatu z wanny, cebulę, orzeszki piniowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z komosy ryżowej z fetą, pestkami granatu i rodzynkami, Jabłko i granat Quinoan i kapusta sałatka z Fetanem w Curry Klon Dijon Dressing, oraz Sałatka z pieczonego kalafiora i ciecierzycy z Quinoan i rukolą z migdałami, granatem i Fetanem w sosie cytrynowym tahini.

Instrukcje

1
Gotować quinoa zgodnie z instrukcjami opakowanie powinno być miękkie, ale z małym kęsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
2
Dobrze odcedzić i rozprowadzić na talerzu lub szerokiej, płytkiej misce, aby szybko schłodzić i wysuszyć na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Gdy quinoa jest tylko o chłodnym mieszać przez wszystkie pozostałe składniki z dużą ilością przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn