Letni gulasz rybny z rouille

Letni gulasz rybny z rouille
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj letniego gulaszu rybnego z rouille. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 5,67 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 837 kalorii, 37g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Letnie Bouillabaisse Z Dymnym Rouille, Zupa rybna z chlebem i Rouille, oraz Zupa Rybna Warzywna Z Rouille.

Instrukcje

1
Odkręć głowy od krewetek, a następnie oderwij nogi i muszle, ale pozostaw ogony nienaruszone. Devein każdej krewetki. Smażyć skorupki w 1 łyżce oleju przez 5 minut, aż będą ciemnoróżowe i złote w plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Dodać wino, zagotować o dwie trzecie, a następnie wlać bulion. Przecedzić do dzbanka, odrzucając muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Resztę oleju rozgrzej na głębokiej patelni lub zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać koper włoski, cebulę i czosnek, doprawić, następnie przykryć i delikatnie gotować przez 10 minut, aż zmięknie. W międzyczasie obrać ziemniaki i pokroić na 2 cm kawałki. Umieścić na patelni z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut, aż prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Obrać pasek skórki z pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
7
Na patelnię włożyć skórkę, anyż, zatokę i łyżeczkę harissy. Smażyć delikatnie, odsłonięte, przez 5-10 minut, aż warzywa będą miękkie, słodkie i złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
HarissaHarissa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Pomidory wymieszać, gotować przez 2 min, następnie dodać pomidory i wywar. Dusić przez 10 minut, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić do smaku. Sos można przygotować wcześniej, a następnie podgrzać później w ciągu dnia. W międzyczasie szoruj małże lub małże i odciągaj strunowe brody. Wszelkie otwarte powinny być Ostro dotknięte na blacie roboczym, jeśli nie zamkną się po kilku sekundach, wyrzuć je.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
W razie potrzeby podgrzej sos, a następnie delikatnie wymieszaj ziemniaki, kawałki ryb i krewetki do gulaszu. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 3 min. Rozsypać małże lub małże na gulaszu, następnie przykryć i gotować przez 2 min więcej lub aż muszle otworzyły się szeroko. Wyrzucić wszystkie, które pozostają zamknięte. Kawałki ryb powinny łatwo się płatkować, a krewetki powinny być różowe. Rozsypać liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
GulaszGulasz
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
10
Aby zrobić szybkie rouille, wymieszać resztę harissy przez majonez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
HarissaHarissa
11
Gulasz podawać w miseczkach, posypanych łyżkami rouille, które roztopią się w sosie i wzbogacą go. Przygotuj dobry chleb, ponieważ na pewno chcesz zmyć soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia87
Magazyn