Letni gulasz rybny z rouille
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj letniego gulaszu rybnego z rouille. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 5,67 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 837 kalorii, 37g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Letnie Bouillabaisse Z Dymnym Rouille, Zupa rybna z chlebem i Rouille, oraz Zupa Rybna Warzywna Z Rouille.
Instrukcje
Odkręć głowy od krewetek, a następnie oderwij nogi i muszle, ale pozostaw ogony nienaruszone. Devein każdej krewetki. Smażyć skorupki w 1 łyżce oleju przez 5 minut, aż będą ciemnoróżowe i złote w plastry.
Dodać wino, zagotować o dwie trzecie, a następnie wlać bulion. Przecedzić do dzbanka, odrzucając muszle.
Resztę oleju rozgrzej na głębokiej patelni lub zapiekance.
Dodać koper włoski, cebulę i czosnek, doprawić, następnie przykryć i delikatnie gotować przez 10 minut, aż zmięknie. W międzyczasie obrać ziemniaki i pokroić na 2 cm kawałki. Umieścić na patelni z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut, aż prawie miękkie.
Obrać pasek skórki z pomarańczy.
Na patelnię włożyć skórkę, anyż, zatokę i łyżeczkę harissy. Smażyć delikatnie, odsłonięte, przez 5-10 minut, aż warzywa będą miękkie, słodkie i złociste.
Pomidory wymieszać, gotować przez 2 min, następnie dodać pomidory i wywar. Dusić przez 10 minut, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić do smaku. Sos można przygotować wcześniej, a następnie podgrzać później w ciągu dnia. W międzyczasie szoruj małże lub małże i odciągaj strunowe brody. Wszelkie otwarte powinny być Ostro dotknięte na blacie roboczym, jeśli nie zamkną się po kilku sekundach, wyrzuć je.
W razie potrzeby podgrzej sos, a następnie delikatnie wymieszaj ziemniaki, kawałki ryb i krewetki do gulaszu. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 3 min. Rozsypać małże lub małże na gulaszu, następnie przykryć i gotować przez 2 min więcej lub aż muszle otworzyły się szeroko. Wyrzucić wszystkie, które pozostają zamknięte. Kawałki ryb powinny łatwo się płatkować, a krewetki powinny być różowe. Rozsypać liśćmi tymianku.
Aby zrobić szybkie rouille, wymieszać resztę harissy przez majonez.
Gulasz podawać w miseczkach, posypanych łyżkami rouille, które roztopią się w sosie i wzbogacą go. Przygotuj dobry chleb, ponieważ na pewno chcesz zmyć soki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku