Kurczak Duszony W Piwie
Kurczak duszony w piwie to bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz kurczaka, bekon z applewood, piwo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciemne piwo, można śledzić to danie główne z Lody Piwne Orzechowe jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak Duszony W Piwie, Kurczak Duszony W Piwie, oraz Kurczak Duszony W Piwie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W holenderskim piekarniku, gotować boczek, aż ładne i chrupiące.
Wyjmij boczek na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć i kruszyć po ostygnięciu.
Kurczaka osuszyć i doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem. Podsmaż kurczaka ze wszystkich stron na patelni z wytopionym tłuszczem boczku, aż Na Zewnątrz będzie brązowy i chrupiący.
Wyjmij kurczaka na talerz i dodaj koper włoski na patelnię. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, i saute aż karmelizowane i miękkie, o 10 protokół.
Dodaj trochę wody, jeśli Koper zacznie się palić.
Wlać piwo i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Nestle kurczaka i wszystkie soki spoczynkowe, od strony piersi w dół, w koprze i piwie. Przykryć i przenieść patelnię do piekarnika. Piecz przez 35 do 45 minut, przewracając kurczaka po 20 minutach.
Wyjmij patelnię z piekarnika i umieść na małym ogniu.
Kawałki kurczaka wyjąć na rozgrzany półmisek.
Dodać ocet do sosu i gotować na wolnym ogniu, aby zmniejszyć do grubszej konsystencji, o 5 protokół.
Polać sosem kawałki kurczaka, top z pokruszonym boczkiem i podawać natychmiast. Jeśli chcesz gładszy sos, po prostu przecedzić sos po jego zmniejszeniu.