Kurczak curry w filiżankach Radicchio
Kurczak curry w filiżankach Radicchio to bezglutenowe danie główne. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 634 kalorie. Ten przepis służy 1. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka migdałów, żurawiny, winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry Sałatka z kurczaka w filiżankach Radicchio, Sałatka z kurczaka w filiżankach Radicchio, oraz Curry Kurczak Sałatki Kubki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i tosty przez około 8 minut, aż będą pachnące i złociste. Odstawić do ostygnięcia.
Mięso z kurczaka rozdrobnić za pomocą dwóch widelców. Użyj noża, aby wyciąć kawałki, które nie niszczą łatwo. (Przekąskę lub wyrzucić skórę i kości.)
Umieść kurczaka w dużej misce.
Aby zrobić dressing, pulsuj majonez, jogurt, chutney, sok z cytryny, pastę curry i migdały do masywnej tekstury w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze. (Alternatywnie, można mieszać to ręcznie, cięcia dużych kawałków chutney, w razie potrzeby.) Wymieszać z żurawiną, jeśli używasz.
Wymieszać dressing z kurczakiem, dodając w razie potrzeby majonez lub jogurt, aby obficie pokryć kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz w razie potrzeby dodatkiem chutney lub soku z cytryny. (Do przodu, przykryć folią i przechowywać w lodówce do 3 godzin.)
Odetnij rdzeń z radicchio i ostrożnie odciągnij liście. W przypadku pierwszych kilku będziesz musiał cofnąć krawędzie, aby oderwać je od głowy bez ich rozrywania. Jeśli używasz Treviso, odetnij dolny cal głowy, a liście powinny łatwo się rozpadać. Większe liście najlepiej nadają się do prezentacji platerowanych, natomiast mniejsze dobrze sprawdzają się jako finger food dla hors doeuvres. Przyciąć największe liście w razie potrzeby, aby były łatwiejsze w zarządzaniu. (Do przodu, umieścić w pojemniku zamykanym wilgotnym ręcznikiem papierowym nad radicchio, przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce do 3 godzin.)
Aby służyć, łyżką mieszanki kurczaka do filiżanek radicchio i udekorować każdy z gałązką kolendry. Po napełnieniu liści ułóż pozostałe, zwiń je w ciasny kształt cygara i pokrój w poprzek cienkie wstążki, aby posłużyć jako łóżko do talerza lub sałatki w rozmiarze entre. Ułóż kubki na talerzu i udekoruj dodatkowymi wstążkami radicchio, gałązkami kolendry i małymi pęczkami winogron, jeśli ich używałeś.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;