Kulki Krabowe

Kulki Krabowe
Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.04 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 123 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, paprykę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Azjatyckie Smażone Kulki Krabowe, Beer Crab Cake Balls, oraz Pancit bihon z kurczakiem, chińską kiełbasą, kikiam i kulkami krabowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W ciężkim, głębokim garnku rozgrzej olej z orzeszków ziemnych do 365 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
W przypadku sosu tatarskiego połącz wszystkie składniki w robot kuchenny i zmiksuj, aby uzyskać pożądaną masę, dostosuj przyprawę i schłodź do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
3
W przypadku kulek krabowych: w dużej misce zwilż bułkę tartą grubą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wymieszać z pozostałymi składnikami. Kształt kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na oleju, aż zbrązowieje, około 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Podawać Kulki krabowe na gorąco, z sosem tatarskim. Kulki można również wykonać z wyprzedzeniem i podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
KrabKrab
6
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków24Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2plastrychleb, skórka usunięta i przetworzona na okruchychleb, skórka usunięta i przetworzona na okruchy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwiórki z ogórków koperkowych, posiekanewiórki z ogórków koperkowych, posiekane1jajko, pobitejajko, pobite1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekane świeże liście pietruszkidrobno posiekane świeże liście pietruszki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)24Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieży sok z cytrynyŚwieży sok z cytryny454Orzechy dowolne (posiekane)grudkowe mięso krabowe, zbierane bez skorupekgrudkowe mięso krabowe, zbierane bez skorupek2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki24Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej z orzeszków ziemnych, do smażeniaOlej z orzeszków ziemnych, do smażenia2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(duża tuba)(duża tuba)11 funt cukinii,sól przyprawowasól przyprawowa1biała cebula, posiekanabiała cebula, posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia6
Magazyn