Krewetki z czarnej fasoli z chińskim brokułem
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Krewetki z czarnej fasoli z chińskim brokułem może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, gai lan, średnio wytrawne sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Łatwe okłady sałaty z indyka i brokułów z sosem z Chińskiej Czarnej Fasoli, Chiński Sos Chili Z Czarnej Fasoli, oraz Panfried Tofu z sosem z Chińskiej Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj bulion, wino ryżowe, sos sojowy, skrobię kukurydzianą, cukier i sól w małej misce, aż skrobia kukurydziana się rozpuści.
Z gai lan usuwamy wszelkie posiniaczone lub uschnięte liście zewnętrzne, następnie przycinamy i obrywamy łodygi, o połowę grubsze wzdłuż.
Pokrój poprzecznie na 2 1/2-calowe kawałki, oddzielając części Liściaste od grubych łodyg.
Gotować łodygi w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż chrupiące-miękkie, o 3 protokół.
Dodaj Liściaste części i gotować, aż wszystkie Gai lan jest po prostu przetargu, 3 do 5 protokół.
Dobrze osuszyć, następnie przełożyć na czysty ręcznik kuchenny i osuszyć.
Przełożyć do dużego naczynia i utrzymać ciepło, luźno przykryte folią.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje natychmiast.
Wlać olej z orzeszków ziemnych po stronie woka, a następnie przechylić wok, aby zawirować olej, po stronie powlekania. Gdy olej zaczyna palić, dodaj imbir i smaż 5 sekund.
Dodaj czarną fasolę, czosnek i jalapeo i smażyć 1 minutę. Pracując szybko, dodaj krewetki, rozprzestrzeniając się w 1 warstwie na dole i boku woka. Cook, niezakłócony, 3 minuty, następnie stir-fry aż krewetki są po prostu różowy po obu stronach, o 1 minuta więcej. Wymieszać mieszankę bulionu, następnie dodać do krewetek i doprowadzić do wrzenia. Gotować, mieszając, 2 minuty.
Zdjąć z ognia i skropić olejem sezamowym, a następnie wymieszać, aby połączyć.
Polej krewetkami i sosem gai lan.
Uwaga kucharzy: Gai lan można przyciąć i przyciąć 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnych plastikowych torbach wyłożonych papierowymi ręcznikami. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.